Shop menü

12V-2X6 TÁPKÁBEL-TESZTELÉSRE HÍV 100 BÁTOR NVIDIA GEFORCE RTX 40 TULAJDONOST A SEASONIC

A gyártó műhelyében egy új, minőségi 12V-2X6 szabványú tápkábel készült, ami 600 W-os terhelhetőséggel bír.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
12V-2x6 tápkábel-tesztelésre hív 100 bátor Nvidia GeForce RTX 40 tulajdonost a Seasonic

A 12VHPWR tápcsatlakozó és tápaljzat eléggé sok GeForce RTX 40 tulajdonosnak okozott kellemetlen perceket, ugyanis sokszor előfordult, hogy a túlságosan megtört vagy nem tökéletesen csatlakoztatott tápkábel miatt megolvadt a tápcsatlakozó, illetve esetenként a videokártyán található aljzat is.

Az Nvidia hivatalos vizsgálata arra a megállapításra jutott végül, hogy az esetek szinte mindegyike felhasználói hibára vezethető vissza, ám ennek ellenére arra is ígéretet tettek, hogy megpróbálják még biztonságosabbá tenni a 12VHPW „ökoszisztémát”. A frissítés végül el is készült 12V-2x6 néven, amelynél a négy érintkezőlábat tartalmazó, az adott termék és a tápegység közötti kommunikációt végző érintkezősort beljebb tették, így mindenképpen pontosan kell csatlakoztatni a kábelt az aljzatba, csak akkor kap teljes tápellátást a videokártya.

Galéria megnyitása

A 12V-2X6 dizájnt már alkalmazzák a GeForce RTX 40-es sorozat egyes tagjainál, valamint a tápegységek gyártói is elkezdték az új dizájn implementálását. Közéjük tartozik a Seasonic csapata is, hiszen a gyártó műhelyében elkészült egy 90 fokkal elforgatott csatlakozót tartalmazó 12V-2X6 tápkábel, amit az érdeklődő GeForce RTX 40 tulajdonosok már tesztelhetnek is. Ehhez persze meg kell felelni néhány kitételnek, valamint elég bátornak kell lenniük ahhoz, hogy az új tápkábel miatt kockára tegyék GeForce RTX 40-es sorozatú videokártyájuk és rendszerük épségét.

A 12V-2X6 rendszerű Seasonic tápkábel a gyártó állítása szerint 600 W-os maximális teljesítmény leadására képes, 16 AWG keresztmetszetű vezetékeket használ, valamint megfelel az ATX 3.1-es és a CEM 5.1-es szabvány követelményeinek is. Mivel a tápcsatlakozót 90 fokkal elforgatták, így nem kell megtörni a kábelt ahhoz, hogy el lehessen vezetni egy szélesebb videokártya esetén is úgy, hogy még a ház oldallapját is a helyére lehessen csúsztatni. A minőségi anyagfelhasználással készített tápkábel megerősített felépítéssel rendelkezik, és precízen forrasztott érintkezőket kapott, amelyek rézötvözetből készültek. Az igényes kivitel érdekében még kábelharisnyát is használtak.

Galéria megnyitása

A szóban forgó kábel tesztpéldányait egyelőre csak Kínában, a Seasonic kínai részlegénél lehet elérni, ehhez jelentkezni kell a bétatesztre, valamint néhány feltételnek is meg kell felelni. Egyrészt mellékelni kell a GeForce RTX 40-es sorozatú videokártya fotóját és sorozatszámát, valamint Seasonic gyártmányú tápegységgel is rendelkezni kell, a támogatott fajtákból. Az adott tápegységnek ATX 3.0-s szabványúnak kell lennie, így a Focus, a Vertex, valamint a Prime család 12VHPWR támogatással ellátott példányai jöhetnek szóba.

A jelentkezőket 2023. december 31-ig várják, majd 2024. január 5-én kisorsolják azt a 100 „szerencsést”, aki ingyen és bérmentve megkapja a 12V-2x6 tápkábelt tesztelésre. A kiválasztottakkal a további tudnivalókat is közölni fogják. A részvételt a jelek szerint nem korlátozták Kínára, azaz elvileg más térségekből is várják a jelentkezőket. A felhívást a vállalat Weibo közösségi oldalán tették közzé korábban, onnan származik a fenti kép is, ami eredetileg kínai nyelven íródott, de gépi fordítással angol verzióban is elérhető.

Galéria megnyitása

Hogy jó ötlet-e ilyesmiben részt venni? Nem valószínű – még akkor sem, ha a gyártó vállalja, hogy az esetlegesen megsérülő hardverekért anyagi felelősséget vállal. Utóbbi nélkül pláne nem jó ötlet tesztelőnek jelentkezni, ajándék kábel ide vagy oda.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére