Windows Thin PC: az elavult üzleti PC-k megmentője

Windows Thin PC: az elavult üzleti PC-k megmentője

A Microsoft egy új Windows verziót mutatott be, amely a Windows 7 alapjaira épül ugyan, de a többi Windows 7 kiadáshoz képest jelentős karcsúsításon esett át annak érdekében, hogy azok az üzleti konfigurációk, amelyek a normál Windows 7 kiadások futtatására alkalmatlanok, gond nélkül futtathassák a friss Windows-t. A célkeresztben szereplő konfigurációk jelenleg még Windows XP-t futtatnak, de a Microsoft reményei szerint egyre több vállalat dönt majd amellett, hogy a Windows XP-t az új, Windows 7 alapokon nyugvó Windows Thin PC-re cserélik.

A Windows Thin PC - vagy más néven Windows TPC - a hírek szerint a Windows Embedded Standard 7 SP1 alapjaira épül és a Windows for Legacy PCs (WinFLP) utódjául szolgál. A Microsoft a napokban tette elérhetővé a nagyközönség számára a Windows Thin PC teszt kiadását, amelyet a Messengerhez is szükséges Windows Live ID birtokában bárki letölthet. A Microsoft lépése egyébként fura, ugyanis a Windows Thin PC nem az átlagfelhasználókat, hanem kifejezetten a mennyiségi licenceket vásárló cégeket veszi célba, így a teszt változattal ellentétben a végleges kiadás már csak az utóbb említett réteg, azaz az üzleti felhasználók számára lesz elérhető.

A Microsoft ezzel a lépéssel, vagyis a karcsúsított Windows Thin PC piacra dobásával arra ad lehetőséget a vállalatoknak, hogy a régi, elavult hardverelemekből álló konfigurációikat ne kelljen kidobni, hanem minden különösebb fejlesztés nélkül tovább tudják használni egy olyan, modernnek tekinthető operációs rendszerrel, amelynek futtatása nem jelent problémát az elavult konfigurációk számára sem.

A Windows TPC Remote FX és Microsoft System Center Configuration Manager támogatással érkezik és jóval kevesebb erőforrás kell a futtatásához, mint egy "normál" Windows 7 kiadáséhoz. Aki szeretné kipróbálni az új operációs rendszer tesztváltozatát, látogasson el a Microsoft Connectre, egészen pontosan ide.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward