Változtat a Windows 10 éves frissítésein a Microsoft?

Úgy tűnik, az idén ősszel érkező csomaggal egy új rendszert vezetnek be, azaz ritkábban érkeznek majd új funkciók.

Változtat a Windows 10 éves frissítésein a Microsoft?

A Microsoft legmodernebb operációs rendszeréhez legutóbb a Windows 10 May 2019 Update nevű frissítőcsomag érkezett, ami a hibajavítások mellett számos új funkciót is hozott. Az eddigi gyakorlat alapján várhatóan idén ősszel érkezhet meg az újabb, 1909-es verziószámot viselő csomag, amellyel kapcsolatban nemrégiben már megírtuk, hogy egy kicsit más lesz, mint az eddig megszokott csomagok. Lényegében arról van szó, hogy az őszi frissítés az új funkciók helyett inkább a stabilitásra, a teljesítményre, illetve a megbízhatóságra koncentrál, így nem lesz akkora a csomag, mint az új funkciókkal is alaposan megtömött változatok, de a Patch Tuesday frissítésekhez képest azért érzékelhetően nagyobb lesz.

Galéria megnyitása
Az idei májusi frissítés

Az új frissítőcsomag érkezésével a hírek szerint a Windows 10 frissítési stratégiája is változni fog, azaz nem érkezik már évi kettő funkcióbővítő csomag, amelyek néhány gigabájtnyi terjedelemmel bírnak. Az új gyakorlat szerint az első félévben mindig egy nagyobb, új funkciókkal is alaposan megpakolt csomag jelenik majd meg, majd a második félév folyamán egy sokkal kisebb, főként a stabilitásra, a hibajavításokra és a teljesítményre koncentráló kiadás érkezhet, mint amilyet idén ősszel is kiad a cég. Ezzel egy picit lassulni fog bővítési tempó, azaz ritkábban érkeznek majd új funkciók, ám ezeket remélhetőleg alaposan le fogják tesztelni, így nem fordulhat elő többé olyan „hibalavina”, mint amilyet tavaly októberben láthattunk.

A Windows 10 1909-es kiadása tehát biztosan nem hoz majd sok újítást, ám a 2020 márciusában megjelenő 2003-as build már több új funkciót is tartalmazhat, azaz nagy és komoly frissítésként tartható számon. Hogy pontosan milyen változásokra számíthatunk az említett verzió érkezésével? Az elkövetkező hónapok folyamán egészen biztosan kiderül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap