Változatos képi hibákat produkál a Motorola új csúcsmobilja

A probléma forrása az AMOLED technológia, és ez akár még a Samsungot is érzékenyen érintheti.

Változatos képi hibákat produkál a Motorola új csúcsmobilja

Az Edge+ a jelek szerint nem lett egy sima visszatérés a felsőkategóriába, pedig a Motorola tervezői mindent megtettek a siker érdekében. A gond a beszállítónál lehet, és elképzelhető, hogy csak alacsony számú készülék érintett a dologban, de az biztos, hogy sokakat tántoríthat el a vásárlástól.

A Lenovo égisze alatt a Motorolánál hosszú kihagyást követően jelent meg újra vérbeli felsőkategóriás okostelefon. És a szakemberek tényleg mindent beleadtak ennél a készüléknél, de sajnos a felhasználók nem lehetnek teljesen elégedettek. A vállalat ide vonatkozó fórumán számos olyan visszajelzés jelent meg, ami a képernyő hibájáról ír, és bizonyítékként szolgáló felvételekből is van bőven.

Galéria megnyitása

A Motorola Edge+ hajlamos a jelek szerint zöldes árnyalatú felületet produkálni, van, hogy az egész kijelző árnyalata eltorzul, de van, hogy csak egy bizonyos részét érinti a képnek a hiba. Megesik az is, hogy az ívelt peremekkel van a gond, ami az eszköznek nagyon fontos része, mert nemcsak, hogy az egyik elsődleges eladási jellemzője, hanem még a névadója is ennek.

Hivatalosan a hiba hátteréről semmit nem lehet tudni, de részben lehet orvosolni egy szoftverfrissítéssel a visszajelzések alapján. A Motorola kiadott egy olyan javítást, aminek a kiadási jegyzékében szerepel a „javított kontraszt és tisztaság”, ez pedig valóban megszüntette sokaknál a különös hibát. De nem mindenkinél.

Galéria megnyitása

Vannak továbbra is olyan felhasználók, akiknél az ívelt peremek mentén romlott el a képernyő, és ebben az esetben úgy fest, hogy maradandó a károsodás. Ezekben az esetekben természetesen a Motorola garanciális keretek között vállalja a javítását, cseréjét az érintett eszközöknek. A cég szerint nagyon minimális azoknak az eseteknek a száma, amikor javíthatatlanul meghibásodott a mobil, és remélhetőleg tényleg így van.

Galéria megnyitása

A mobilpiacon a legtöbb gyártó az AMOLED technológiás kijelzőket a Samsungtól vásárolja, ennek köszönhető az, hogy a dél-koreaiak folyamatosan 90% körüli piaci részesedéssel rendelkeznek ebből a szempontból. Viszont a Lenovo a Motorola mobilok számára általában nem a Samsungtól szerzi be az egységeket, hanem egy kínai partnertől, a TCL-től, akinek a CSOT leányvállalata állítja elő a kisméretű AMOLED kijelzőket az okostelefonok számára. És vélhetően az Edge+ paneljei is innen származnak.

A hibák egy részéért valószínűleg a megjelenítő gyártója lehet a ludas, aki jó eséllyel a CSOT (TCL). A dolog pikantériája, hogy a CSOT kijelzőkkel eddig semmilyen gond nem volt, több Xiaomi okostelefonban is hiba nélkül működnek ilyen megoldások. Éppen ezért a Samsung nyugodtan egyezhetett meg a céggel arról, hogy AMOLED kijelzőket szállítson a számára. Merthogy az új Galaxy modellek között már lesznek olyanok, amikbe nem a Samsung fogja gyártani a AMOLED technológiás képernyőt. Az első ilyen mobil a Galaxy M41 lehet.

A Motorola Edge+ hibáját remélhetőleg a lehető legkevesebb kellemetlenség mellett sikerült kezelnie a vállalatnak, és bízunk benne, hogy ez a hiba nem fog megismétlődni a későbbiekben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap