Újabb Radeon RX 6000-es képek bukkantak fel

Az új videokártyákkal kapcsolatban remélhetőleg egyre több információ szivároghat ki, ahogy közeledünk a tervezett rajt időpontjához.

Újabb Radeon RX 6000-es képek bukkantak fel

Az AMD a Fortnite-on keresztül már több érdekességeket is elárult Easter Eggek formájában az új Radeon sorozattal kapcsolatban: nemrégiben kiderült, hogy a friss videokártyák a Radeon RX 6000-es sorozatot erősítik, majd a Big Navi sorozat egyik tagját lehetett megcsodálni, ugyancsak a játékon belül, plusz egy hivatalos fotó is napvilágot látott aznap. A felépítés alapján ez alighanem a leggyorsabb verzió, ami a Radeon RX 6900-as jelölést kaphatja. A szóban forgó modell esetében speciális ventilátorokat használnak, amelyeknél a lapátokat egy külső gyűrű köti össze annak érdekében, hogy az általuk megmozgatott levegő nagy része a hűtőtömb lamellái közé kerülhessen – az ASUS Axial-Tech ventilátorai is hasonló módszert alkalmaznak.

Galéria megnyitása

Azóta felbukkant néhány újabb fotó a friss videokártyákról, ezek között szerepel a fentebb már említett háromventilátoros modell, valamint egy rövidebb kivitelben érkező, két ventilátorral ellátott verziót is láthatunk. A képeket JayzTwoCents publikálta – az egyik egy tényleges fotó, míg a másik kettő renderkép

Galéria megnyitása

A nagyobb videokártya egyértelműen a felsőkategóriát veheti célba, míg a kisebb a Radoen RX 6700-as vagy Radeon RX 6800-as szériában bukkanhat fel. Mindkét változat referencia dizájnnak tekinthető a hírek szerint.

Galéria megnyitása

Érdekesség egyébként, hogy az új videokártyák Radeon logójának elhelyezése nagyon hasonlít a GeForce RTX 20-as sorozatnál alkalmazott dizájnhoz, valamint az egész videokártya felépítése is több területen hasonlít, ha oldalról hasonlítjuk össze a rivális megoldásokkal. Ez persze nem feltétlenül baj, mert akinek eddig tetszett az Nvidia dizájnja, most AMD logóval is kaphat hasonlót.

Hogy a teljesítmény elég lesz-e az Ampere sorozat legyőzésére? Nagyjából másfél hónap múlva kiderül. Az RDNA2 alapú újdonságok várhatóan 2020. október 28-án mutatkoznak be, az egyes videokártyák pedig valamikor november folyamán kerülhetnek az üzletek polcaira, utóbbi persze csak pletyka.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap