Shop menü

ÚJABB FRISSÍTÉSEN ESETT ÁT A RAY-BAN META, HOSSZABB VIDEÓZÁSRA LESZ ALKALMAS

A napszemüvegből egyre többet hoznak ki a fejlesztők, és szemmel láthatóan egyre nagyobb érdeklődés övezi a terméket, amire a Meta már belső átszervezéssel reagált.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Újabb frissítésen esett át a Ray-Ban Meta, hosszabb videózásra lesz alkalmas

Néhány nappal ezelőtt írtunk arról, hogy a Meta úgy döntött, átalakítja a Reality Labs részleget. Ezzel együtt a vállalat „tisztogatást” is végrehajt, és csökkenti a munkavállalók létszámát, de most nem ez a lényeg. Azért alakítja át a cég a Reality Labs-ot, mert a Ray-Ban Meta szemüveg már olyan sikeres, hogy nagyobb figyelmet kezdenek erre szentelni, önálló csapat dolgozik majd rajta.

A Wearables néven futó részleg fejleszti tovább a Realiy Labs égisze alatt a Ray-Ban Metát, és persze minden mást is, ami már a viselhető kiegészítők közé sorolható, és a kiterjesztett, valamint a virtuális valósággal kapcsolatos. A napszemüvegben kezdetben nem sokan láttak fantáziát, kedvezőtlen volt a megítélése. Azonban a fejlesztők folyamatosan dolgoztak azon, hogy minél többet hozzanak ki a termékből, és a munka gyümölcse beérett.

Galéria megnyitása

A szemüveg népszerűsége töretlenül növekedik, egyre több felhasználási módját fedezik fel ennek. Például népszerű előadóművészek, zenészek rákaptak arra, hogy koncertek közben a Ray-Ban Metával vegyenek fel rövid videókat, vagy akár a kulisszák mögül is információkat osszanak meg a követőikkel. Influenszereknek is egyre sűrűbben akad kezébe ez az eszköz, és nem (csak) azért, mert fizetnek nekik ezért, hanem tényleg egészen jó minőségben tudják az élményeiket az eddiginél magával ragadóbb módon megosztani a közönségükkel.

Nyári kalandokat, vicces videókat, autóteszteket forgatnak a Ray-Ban Metával, és most olyan frissítést kapott, amivel ezekre még alkalmasabb lesz.

Az eddigi 60 másodpercnél már jóval hosszabb, három perces videókat is lehetősége lesz felvenni az embereknek az eszközzel. Megérkezett a 6.0 szoftververzió, és innentől a 12 megapixeles kamerát kihasználva tartalmasabb felvételeket rögzíthet az eszközzel a tulajdonosa. Korábban a cég már beszélt arról, hogy a 6.0 frissítés milyen fejlesztéseket hoz, de erről nem tett említést előzetesen. A videóhosszt előre ki kell választani, és a 60 mp-es és a 3 perces lehetőségek közé sajnos nem fért be egy köztes opció.

Galéria megnyitása

A több mint 120 MB-os frissítés csomag telepítését követően lesz támogatott az Amazon Music és a Calm alkalmazás is. Az Amazon zenestreaming szolgáltatása kapcsán rossz hírünk is van, ezt első körben csak az iOS-es eszközök mellett fogja támogatni a szemüveg valamilyen oknál fogva. Friss információ az is, hogy ezentúl biztonságosabb lesz a szemüveg használata, mert a hívások, megosztások kezelése már előzetes megerősítéshez lesz kötve.

Andrew Bosworth, a Meta technológiai vezetője azt is elmondta a napszemüveg aktuális fejlesztése kapcsán, hogy a mesterséges intelligencia használata is egyszerűbb lesz ezentúl. Multimodális működésre már képes a Ray-Ban Meta, és tudja a hangutasításokat és a kamera képét együtt értelmezni, de eddig külön utasítani kellett arra, hogy a kamerát használja. A Hey Meta kulcsszavak után kellett mondani, hogy „Look and” utasítást is, de innentől erre nincs szükség. A kontextusból képes lesz felismerni, hogy a kamerát is használnia kell.

Galéria megnyitása

Az MI funkciókat egyelőre még csak az Egyesült Államokban és Kanadában lehet kihasználni, de ez is megváltozhat a következő hónapokban, ahogy a technológia egyre ügyesebben teszi a dolgát és pontosabban üzemel. A nyelvtámogatás is bővülhet, de azért arra senki ne számítson, hogy egyhamar magyarul lehet majd beszélgetni a különleges termékkel.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére