Shop menü

ÚJ ALAPLAP RYZEN THREADRIPPER PRO 5000-ES SOROZATÚ PROCESSZOROKHOZ AZ ASROCK-TÓL

A WRX80 Creator természetesen a Threadripper Pro 3000-es sorozatú processzorokhoz is használható.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Új alaplap RYZEN Threadripper Pro 5000-es sorozatú processzorokhoz az ASRock-tól

Az ASRock már be is jelentett egy új munkaállomás alaplapot a RYZEN Threaderipper Pro 5000-es sorozatú processzorokhoz, amelyek éppen a napokban váltak elérhetővé a DIY piacon. Az új alaplap a WRX80 Creator nevet viseli, E-ATX formátum köré épül, és természetesen nemcsak tartalomgyártók számára lehet vonzó, hanem mindenkinek, aki olyan alkalmazásokat futtat, amelyek profitálni tudnak a többmagos processzorból és a nyolccsatornás memóriatámogatásból.

Galéria megnyitása

A WRX80-as lapkakészlet köré épülő újdonság E-ATX formátumban érkezik, stabil tápellátását pedig két nyolctűs EPS, egy hattűs PCI Express, valamint a szokásos 24-tűs ATX tápcsatlakozón keresztül biztosíthatjuk. A Socket WRX8-as processzorfoglalatban a már említett központi egységek kaphatnak helyet, ezekhez pedig természetesen nyolc darab DDR4-es memóriafoglalat is társul, így maximálisan kiaknázhatjuk a nyolccsatornás memóriatámogatásban rejlő lehetőségeket – egy csatornára egyetlen memóriamodul kapcsolódik.

A bővítőkártyákat összesen hét darab PCI Express 4.0 x16-os slot várja, ezek közül ötöt lehet teljes, x16-os sávszélesség mellett igénybe venni, a maradék kettő pedig a többi slottól veszi el a sávszélességet, így csak x8-os sávszélességre képesek. Ha mind a hét slotot használnák, akkor x16/x16/x8/x8/x8/x8/x16-os kiépítésben tehetjük ezt meg, ha viszont elég csak öt slot, azok mindannyian működhetnek x16-os sávszélességgel, valahogy így: x16/x16/x16/NC/x16/NC/x16. A bővítőhelyek között találunk még két darab M.2-es PCI Express 4.0 x4-es slotot, valamint egy U.2 portot is. Az adattárolókat további 8 darab SATA 6 Gbps-os port is várja.

Galéria megnyitása

Az új alaplap egy szervermenedzsment-chipet is kapott, méghozzá az ASPEED AST2500-as modellt, amelyen keresztül elláthatjuk az alapvető vezérlési feladatokat, kapunk 2D kijelző-támogatást, valamint távoli menedzsment funkciót is elérhetünk. Ez, vagyis az IPMI vezérlő egy GbE kapcsolatot használ, ám ezen kívül két darab 10 GbE vezérlőt, valamint Wi-Fi 6E és Bluetooth támogatást is rejt a kínálat.

A csatlakozók között két darab 40 Gbps-os USB4-es port lapul, amelyekhez Mini-DisplayPort videó bemenet is társul a DisplayPort Pass-Through funkció használatához, de ezeken kívül négy darab 10 Gbps-os USB 3.2 Gen2-es, valamint néhány USB 3.2 Gen1-es port is rendelkezésre áll. Az alaplap tartalmaz még egy Realtek ALC1220-as audió vezérlőt is, amelyhez egy TINE5532-es fejhallgató-erősítő is kapcsolódik.

Galéria megnyitása

Az ASRock újdonsága, a WRX80 Creator hamarosan elérhetővé válhat kereskedelmi forgalomban, várható árával kapcsolatban azonban egyelőre nem érkezett tájékoztatás.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére