Shop menü

MEGJELENTEK A DIY PIACON A RYZEN THREADRIPPER PRO 5000-ES PROCESSZOROK

Az öt modellből sajnos csak három kapható dobozos formában, a két legolcsóbb továbbra is az OEM partnerek kiváltsága marad.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Megjelentek a DIY piacon a RYZEN Threadripper Pro 5000-es processzorok

Az AMD RYZEN Threadripper Pro 5000-es sorozatú processzorai még idén márciusban jelentek meg, ám akkoriban csak a Lenovo komplett munkaállomásainak részeként lehetett őket elérni, később azonban egyéb rendszerépítők is megkaphatták őket, ám a DIY piacra egészen eddig nem érkeztek meg. A helyzet szerencsére változott, igaz, az 5 modellből csak 3 vált elérhetővé a DIY szegmensben, a két legkisebb sajnos továbbra is csak az OEM partnerek számára rendelhető.

A csúcsot itt a RYZEN Threadripper Pro 5995WX képviseli a maga 64 processzormagjával és 128 száljával, majd utána a RYZEN Threadripper Pro 5975WX következik, ami már „csak” 32 processzormaggal és 64 szállal gazdálkodhat. A DIY szegmens számára elérhető legszerényebb kivitelű modell a RYZEN Threadripper Pro 5965WX, ami 24 processzormagot és 48 szálat állíthat csatasorba. Az említett munkaállomás-processzorok legfontosabb paramétereit az alábbi táblázat tartalmazza:

Galéria megnyitása

A ZEN 3 architektúra köré épülő termékek iGPU-t természetesen továbbra sem tartalmaznak, a beépített PCIe 4.0-s vezérlő azonban 128 sávot kínál, amelyek videokártyákat is bőséges mennyiségbe kiszolgálhatnak. Az új processzorok nyolccsatornás DDR4-es memóriavezérlővel rendelkeznek, a TDP keret pedig minden esetben 280 W. Ezek a processzorok természetesen WRX80-as lapkakészlettel ellátott alaplapban kaphatnak helyet.

Az újdonságok tehát már elérhetőek kereskedelmi forgalomban, listaáraik a fentiek szerint alakulnak.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére