Több külső alkalmazás-áruház kínálata is elérhetővé válik a Windows Store-ban

Erről már korábban is lehetett hallani, azóta viszont lezajlottak az ehhez szükséges fejlesztések is, így most már lehet látni, hogy néz ki a gyakorlatban ez az egész. A tényleges rajt a Windows 11 megjelenésével egy időben, napokon belül esedékes.

Több külső alkalmazás-áruház kínálata is elérhetővé válik a Windows Store-ban

Ahogy az várható volt,a Microsoft tényleg megnyitja a Windows Store-t a többi alkalmazás-áruház előtt, vagyis ezek kínálata beépülhet a Windows Áruházba. Első körben az Amaszon és az Epic Game Store integrációját végezték el, ám a későbbiekben bővülhet a kör, így akár a Steam, a GoG, az Adobe, a Ubisoft és az EA termékei is elérhetővé válhatnak.

Galéria megnyitása

A további csatlakozókkal még zajlanak a tárgyalások, így konkrét lista nincs azokkal a nevekkel kapcsolatban, amelyek kínálata biztosan elérhetővé válik. Az viszont biztos, akármelyik áruházról is legyen szó, az összes külsős alkalmazás külön terméklapot kap, részletes információkkal teletűzdelve. Ezek az alkalmazások böngészés vagy keresés útján lesznek elérhetőek, így a felhasználók könnyedén rábukkanhatnak a hőn áhított alkalmazásokra, majd ezeket könnyedén és gyorsan be is szerezhetik, ahogy azt a Windows Store appoknál már megszokhatták.

A fejlesztők és a kiadók számára vonzó változás, hogy a Windows Store szabályzatának módosítása miatt megtarthatják az alkalmazásokból befolyó bevétel 100%-át, amennyiben alternatív fizetési platformokat használnak. Ez alól egy kategória kivételt képez: a játékok esetében már részesedést kér a Microsoft, amelynek mértéke 12%-lesz, vagyis az árbevétel 88%-a a fejlesztőnél, illetve a kiadónál maradhat.

Galéria megnyitása

Az Amazon Appstore integráció a jelek szerint egy szinttel mélyebb, mint a többi, ugyanis ha a Microsoft Store felületén keresztül indítanak keresést a felhasználók, akkor a találatokat az Amazon Appstore-on belül jeleníti meg az alkalmazás – ilyesmi a többi esetben még nem érhető el, ám nincs kizárva, hogy ez lesz a helyes működés, de a fejlesztés még tart.

A Microsoft Store megnyitásával több kiadó és fejlesztő kezd érdeklődni az alkalmazás-áruház kínálta lehetőségek iránt, mint például a Discord, a Zoom, a VLC, a MusicMaker, valamint a LibreOffice, de a Progressive Web Apps kategória képviselői is jelen vannak a kínálatban, mint például a Reddit, a Lydt, a Wikipedia, vagy éppen a TikTok. Extraként még alternatív webböngészőket is találunk a felhozatalban, például a Yandexet és az Operát.

Az új Microsoft Store várhatóan a Windows 11 indulásával egy időben, 2021. október 5-én válik elérhetővé, és természetesen a Windows 10 felhasználók számára is elérhető lesz majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap