Átalakul a Microsoft Store App, Win32 alkalmazások is megjelenhetnek a kínálatban

A Microsoft Store alkalmazás dizájnja egy picit átalakul, de ami ennél is lényegesebb, bővül az áruházban található alkalmazások köre.

Átalakul a Microsoft Store App, Win32 alkalmazások is megjelenhetnek a kínálatban

A Microsoft hamarosan átalakíthatja a Microsoft Store alkalmazás felhasználói kezelőfelületét, illetve jelentősen kibővítheti az elérhető alkalmazások körét is annak érdekében, hogy növelje a Microsoft Áruház népszerűségét mind a felhasználók, mind pedig a fejlesztők körében. Utóbbiak érthető módon nem igazán érdeklődnek a Microsoft Áruház iránt, míg azt nem látják, hogy a felhasználók körében népszerű és gyakran látogatott a virtuális bolt, a felhasználók pedig éppen azért mellőzik az áruház használatát, mert a kínálat meglehetősen szegényes, így az általuk keresett feladatra rendszerint nem is igazán találnak ott megfelelő appot, inkább más forrásból szerzik be alkalmazásaikat.

A Microsoft Store eredetileg 2015-ben indult, amikor a Windows 10 megjelent, ám eredetileg nem ez volt a neve: pályafutását Windows Store néven kezdte, de 2017 folyamán átnevezték. Azóta nem is igazán történt látványos fejlődés sem a kínálatban, sem pedig a Microsoft Store alkalmazás tekintetében, így mindenképpen ideje volt némi frissítésnek. Ezt a jelek szerint a rövidesen érkező Sun Valley frissítőcsomag keretén belül kaphatjuk meg, ami a Windows 10 felhasználói kezelőfelületét is modernizálni fogja egy kissé, valamint új ikonokat is bevezet.

Galéria megnyitása

A Windows Central értesülései szerint a Microsoft arra készül, hogy lehetővé teszi a fejlesztők számára a Win32 alkalmazások terjesztését a Microsoft Store-on keresztül. További extra, hogy a fejlesztők saját tartalomterjesztő hálózatukon keresztül is elérhetővé tehetik az alkalmazásokat, illetve a hozzájuk készített frissítéseket, az alkalmazásokon belül pedig külsős kereskedelmi platformokat is használhatnak. Ezek együttesen talán segíthetnek abban, hogy a Windows Store kínálata jelentősen kibővüljön, valamint a népszerűsége is növekedjen a felhasználók körében.

Természetesen nemcsak a fejlesztők számára készülnek újítással, hanem a felhasználók számára is. Ők megújult felhasználói kezelőfelületet kapnak, változnak az ikonok, valamint az alkalmazások tálalása is, plusz folyékony animációkat is bevetnek majd az áruházban.

A Microsoft egyébként elég régóta próbálkozik a Microsoft Store népszerűsítésével, ám eddig nem igazán kapták fel a felhasználók, nem is véletlenül. Messze nem olyan népszerű a Microsoft Store, mint iOS alatt például az Apple App Store, de ez nem is véletlen: míg utóbbi egy elsődleges alkalmazásforrás, ahonnan minden beszerezhető, addig a Microsoft Store csak egy opcionális alkalmazásforrás, amit abszolút nem kötelező használni, és jelenlegi állásában többnyire nem is érdemes.

Reméljük, az újítások hatására változni fog a helyzet és jelentősen kibővül az áruház kínálata, ami segíthet abban is, hogy népszerűbbé váljon a Windows 10 felhasználók körében.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap