Széles közönségeknek elérhető blokklánc mobilt dob piacra a HTC

Az Exodus széria új tagja aránylag megfizethető áron jön, és a képességei is szerények, de a blokklánc technológia ott van benne.

Széles közönségeknek elérhető blokklánc mobilt dob piacra a HTC

A HTC tavaly jelentette be, hogy a megszokott receptektől kicsit eltérve, egy olyan különleges okostelefont alkotott, ami a blokklánc támogatással is meg van toldva, használhatóak vele a kriptovaluták, beépített tárcával rendelkezik, és így tovább. Az első Exodus egy felsőkategóriás masina volt, és most az Exodus 1 után megjött az Exodus 1s, ami viszont a másik végleltet képviseli a hardveres jellemvonásait tekintve. A HTC többször is elmondta már, hogy hisz a blokkláncban, és a jelek szerint most tényleg szélesebb közönséget próbál elérni.

Az Exodus 1s tovább viszi a tavalyi megoldásokat (pl. Zion, Social Key Recovery), amiket az Exodus 1 hozott el, és még új funkciót is kínál. Ez az első olyan okostelefon a világon, ami gyárilag támogatja a Bitcoin Full Node-ot, így kiemelkedő megbízhatóságot garantál. Viszont ez meglehetősen nagy tárhelyet igényel, ezért egy legalább 400 GB-os kapacitású memóriakártyára lesz szüksége a felhasználónak a mobil mellé, ugyanis a belső tárhelye nem elég az eszköznek a pillanatnyilag kb. 260 GB-os blokklánc-nyilvántartás hordozására. Ennek több előnye is lesz majd a Bitcoin felhasználók számára, miközben persze felára is lesz a microSD beszerzés miatt. Viszont más kriptopénznél ilyen lehetőség nincs, szóval az új blokklánc-mobil főleg a Bitcoin felhasználóknak kedvez.

Galéria megnyitása

Attól eltekintve viszont, hogy az Exodus 1s a kriptovaluták szempontjából érdekes, meglehetősen csalódást keltő a hardveres alapanyag, de még a szoftveres környezet is. A tervezők ezt a mobilt a koros Android 8.1 operációs rendszerrel, és a korábbi Sense felülettel indítják el, ami valószínűleg annak köszönhető, hogy a blokkláncos rendszer alapjai erre lettek felhúzva, de az érdeklődőket ez aligha fogja vigasztalni. Az eszköz egy 5,7 hüvelykes megjelenítőt kapott egészen vastag kávával körbe zárva. Az eszköz 1440 x 720 képpontos felbontású és IPS technológiás alapot kapott. A kamerarendszert kettő 13 megapixeles egység alkotja, az egyik előre (F/2.4), a másik pedig hátra tekint (F/2.2), itt nincsen többkamerás modul. Videózni és fotózni is lehet majd este, a LED villanónak hála, és a mozgóképeknél 1080p-s felbontás érhető el.

A Snapdragon 435 mobilplatformot veszi igénybe a HTC ennél a szerkezetnél. Ez a lapka már négy magos, és jó hatékonyságra képes, de túl nagy teljesítményre nem kell tőle számítani. Cortex-A53 magok vannak itt kettő négymagos klaszterben 1,4 és 1,1 GHz-es órajelen egy Adreno 505 integrált GPU mellett. A rendszer számára azonban 4 GB-nyi memóriát biztosít a HTC Exodus 1s, ami már igazán jó, a mindennapos használatban elegendő lehet. És a tárhely is elfogadható a 64 GB-tal, és ezt lehet bővíteni, illetve ahogy arról már fentebb szó esett van is itt olyan funkció, ami kifejezetten igényli a bővítést. Van a szerkezetben NFC chip, Bluetooth 4.2 modul, 802.11 b/g/n Wi-Fi, valamint A-GPS vevő.

Galéria megnyitása

Aránylag könnyű az újdonság, 150 grammot nyom, és egyébként 154,2 x 72,7 x 8,3 milliméteres vonalakkal rajzolható körül. Egyetlen színben lesz ez az újdonság kapható, és érdekes mintával lett különlegesebbé téve a megjelenése. A terméket a tervezők ellátták ujjlenyomat-olvasóval, ami gyorsan és pontosan végzi majd a feladatát. Az Exodus 1s rendelkezik 3,5 milliméteres aljzattal, és ezt nem is igazán spórolhatta volna le a vállalat, mivel csak egy szimpla Micro-USB 2.0 aljzat került a keretre. A burkolat alatt 3075 milliamperes akkumulátor kapott helyet, ami a szerény vas mellett igazából elegendő lehet az átlagos üzemidő eléréséhez normál használatban.

A HTC Exodus 1s Európa kiemelt országaiban rendelhető mostantól, és elérhető lesz a későbbiekben Ázsia-szerte is. Az okostelefon ajánlott fogyasztói ára 220 euróban lett meghatározva, ami nem egy magas összeg, és ez a mobil olyat nyújt, ami nem hétköznapi, de azért elhivatott vásárlónak kell lennie, aki megelégedik ilyen konfigurációval ennyi pénzért cserébe.

 

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap