HTC Exodus 1 – a világ első blokklánc-mobilja

A tajvani gyártó készüléke kapott egy hardveres tárcát, és emellett felsőkategóriás képességekkel rendelkezik.

HTC Exodus 1 – a világ első blokklánc-mobilja

A HTC-nek nagy szüksége lenne egy olyan okostelefonra, ami kiemelkedő népszerűségnek örvend, és több milliós példányszámban kel el. A vállalat most egy igazán különleges masinával rukkolt elő, de azt rögtön kijelenthetjük, hogy az Exodus 1 nem egy olyan mobil, amiért taposni fogják egymást az emberek, hanem egy meglehetősen szűk réteget vesz célba a speciális extráival.

Galéria megnyitása

Ahogy azt már egy ideje nyíltan tudni lehetett, az Exodusnál a HTC szakemberei arra feküdtek rá, hogy a kriptovaluták számára kedvező szerkezetet hozzanak létre, ennek megfelelően az újdonság legfőbb jellemvonása, hogy a kelléktárában megtalálható a Zion kriptotárca. A Ziont a tajvaniak hozták létre és ez arra szolgál, hogy tárolja a kriptopénzt valamint a szükséges tokeneket. Rendkívül fontos azt kiemelni itt, hogy ez egy olyan része lesz az eszköznek, ami kiemelten biztonságos terület, teljesen védve van még az Android operációs rendszertől is.

A HTC arra is gondolt, hogy mi lesz azokban az esetekben, ha valaki véletlenül elhagyja a hardveres kriptotárcáját, ilyenkor fog jó szolgálatot tenni a Social Key Recovery; ez a technológia lehetőséget biztosít arra, hogy a mobil gazdája kijelölje néhány megbízható ismerősét, barátját, akik részletekben el tudják majd tárolni azt az adatot, ami a privát kulcs újbóli létrehozásához szükséges – ehhez nekik csak a kulcskezelőt kell telepíteniük.

A HTC semmilyen erre vonatkozó információt nem tárol, szóval az elveszett adatok visszaállításában nem tud segíteni.

Galéria megnyitása

Az átlagos mobiloktól az is megkülönbözteti az Exodus 1-et, hogy képes futtatni a DApps-eket, vagyis a decentralizált alkalmazásokat. Az ilyen különleges programok szimultán mennek több készüléken, és így van garantálva a biztonság, ennek köszönhetően nincs lehetőség az eredmény manipulálására. A HTC ezen a téren sajnos egyelőre nem ment bele a részletekbe, de ahogy arra már korábban is számítani lehetett, ezek feltételezhetően az Etherumon fognak majd futni. Az Etherum pillanatnyilag a legnagyobb hálózatot biztosítja az DApps-ok számára.

Az Exodus 1 egy 6 hüvelykes megjelenítővel érkezik, ami 1440p-s felbontással szolgál, ezáltal kiváló részletgazdagságot lesz képes biztosítani a 18:9-es képarányú felületen. Az okostelefonon az Android Oreo operációs rendszer lesz jelen, és egyebek mellett olyan extrákkal is számolni kell itt, mint az Edge Sense 2, ami a kereten képes érzékelni a nyomásokat, vagy a HTC USonic, melynek köszönhetően pedig jobb zenei élményben lehet része a tulajdonosoknak. A különlegességnek az elején és a hátán is kétkamerás modul van. Előre kettő 8 megapixeles kamera figyel, melyeknek köszönhetően mesterséges mélységélességgel feldobott portrékat is készíthetnek majd a gépezettel a felhasználók. Az Exodus 1 hátulján egy 12 és egy 16 MPixeles képalkotó található, az előbbi van az elsődleges szerepben, az utóbbi pedig egy olyan optikával lett megtoldva, ami remek zoomolási opcióról fog gondoskodni. Videózni 4K-ban képes a masina 60 FPS-es sebesség mellett, és még térhatású hangot is felvesz eközben.

Galéria megnyitása

A HTC szakemberei az kripto-mobilt a Snapdragon 845-tel szerelték, amihez nem kevesebb mint 6 gigabájtnyi LPDDR4x rendszermemóriát társítottak, ezáltal egészen biztos, hogy a teljesítményre nem lehet majd panasz. A tárkapacitás 128 GB-os és UFS 2.1 modult alkalmaz a gyártó, hogy ezáltal is hozzájáruljon a kiváló tempóhoz. Az Exodus 1 kapcsolati képességeiről nem szólt a fáma, csak annyit árult el hivatalosan a HTC, hogy tizennyolcas kategóriájú a 4G LTE hálózati modem, ennek megfelelően 1,2 Gbps-os letöltési sebességgel lehet számolni – a feltöltések alkalmával 150 Mbps jelenti a maximumot. Az eszköz hátoldala olyan, mintha áttetsző lenne, de ez elképzelhető, hogy csak egy grafika, nem a valódi belsejét lehet látni a terméknek. A mobil egy 3500 milliamperes kapacitású akkumulátort kapott, ennek köszönhetően legfeljebb átlagos üzemidőre lehet majd tőle számítani. Szerencsére a gyorstöltési lehetőség biztosított, így nagyjából 30 perc alatt 50%-os töltöttségi szint érhető el vele akkor is, ha teljesen lemerült.

Korábban lehetetett olyan pletykákat hallani, hogy kritpovalutával is megvásárolható lesz a HTC Exodus 1, nos, a hivatalos bejelentés tanúsága szerint végül kizárólag ilyen módon lehet majd hozzájutni a termékhez. A felsőkategóriás, kritotárcával felvértezett gépezet 0,15 bitcoinért vagy 4,78 etherért cserébe lesz megrendelhető, ami átszámítva jelenleg kb. 960 dollárnak megfelelő összeget jelent. A szerkezet most még csak korai hozzáférési stádiumban van, a felhasználók decemberben juthatnak majd hozzá, ha minden a tervek szerint alakul. Kezdetben 34 országban lesz elérhető, és a listán szerepel hazánk is.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap