Super variáns készülhet az RTX 3070-ből és az RTX 3080-ból?

Az új videokártyák pontos paramétereivel kapcsolatban egyelőre még nem érkeztek részletek, ám érkezésükre a jelek szerint számítani lehet, még ha nem is a közeli jövőben.

Super variáns készülhet az RTX 3070-ből és az RTX 3080-ból?

Az Nvidia jelenleg éppen a GeForce RTX 30-as sorozat bővítésén dolgozik, amelynek két új tagja, a GeForce RTX 3080 Ti és a GeForce RTX 3060 is az elkövetkező időszakban érkezhet meg, de rajtuk kívül egyéb modellek is megjelenhetnek, legalábbis a korábbi pletykák alapján erre számíthatunk – no meg a logika alapján is, hiszen a GeForce RTX 3060 Ti alatti ársávban nincs még Ampere alapú megoldás.

Az egyik népszerű szivárogtató, aki kopite7kimi néven tevékenykedik a Twitter virtuális hasábjain, a napokban már hozott egy érdekes pletykát, most azonban újra hallatott magáról: azt állítja, hogy a GeForce RTX 3070 és a GeForce RTX 3080 is kaphat egy-egy utódot, amelyek a „Super” jelölést viselhetik. A szivárogtató jellemzően megbízható információkat szokott szolgáltatni, így többnyire lehet adni a szavaira, ám mivel ez még mindig csak egy pletyka, érdemes távolságtartóan kezelni.

Hogy mire számíthatunk az új „Super” GeForce-ok esetében? Amennyiben a GeForce RTX 20-as sorozatnál alkalmazott forgatókönyvből indulunk ki, növekedhet az aktív CUDA magok száma, valamint a memória-alrendszerhez is hozzányúlhat az Nvidia fejlesztőcsapata annak érdekébe, hogy emelkedjen a teljesítményszint. Utóbbi tekintetben inkább a memória effektív órajelének növelésére lehet számítani, de az sem elvethető, hogy a memória-kapacitást bővítik majd, hiszen korábban már hallhattunk 16 GB-os GeForce RTX 3070-esről, illetve 20 GB-os GeForce RTX 3080-asról, ám ezekről legutóbb azt mondták, egyelőre mégsem érkeznek meg.

Nincs kizárva, hogy a „Super” sorozat részeként debütálnak, ám ez egyelőre nem több egyszerű tippnél.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap