Ryzen Pro és Athlon Pro sorozatú újdonságokkal rukkolt elő az AMD

A RYZEN 3000-es mobil sorozat alapjaira épülő termékek számos extra üzleti szolgáltatással kerülnek forgalomba.

Ryzen Pro és Athlon Pro sorozatú újdonságokkal rukkolt elő az AMD

Az AMD RYZEN 3000-es sorozatú mobil APU egységei még a CES 2019 alkalmával mutatkoztak be, és természetesen az átlagfelhasználói piacot vették célba. Borítékolható volt, hogy néhány hónap múlva a RYZEN PRO és az Athlon Pro sorozatokat is meghódítják az újdonságok, ahol ugyanazokat az alapokat kínálják majd, viszont számos extra funkcióval rendelkeznek, amelyek az üzleti konfigurációk esetében szinte nélkülözhetetlenek.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Mivel Pro sorozatú megoldásokról van szó, így rendelkezésre áll az Intel vPro AMD-s alternatívája, a DASH, amelyen keresztül távolról menedzselhető az adott rendszer. Ráadásul az AMD megoldása nem zárt, hanem nyílt rendszer, ami bizonyos esetekben fontos szempont lehet. Az üzleti felhasználókat célozza még az AMD GuardMI technológiája is, ami több funkciót is magában foglal. Ide tartozik egyebek mellett az AMD-V technology, a Platform Secure Boot, valamint az fTPM is. Fontos összetevő még a memória-titkosításához használható TSME, azaz Transparent Secure Memory Encryption is, ami alkalmazásoktól és operációs rendszerektől teljesen függetlenül, szoftveres módosítások igénye nélkül fut. A funkciók oroszlánrészét az AMD Secure Processor végzi, ami egy 32-bites Cortex-A5-ös processzormag köré épül, biztonságos operációs rendszert, illetve kernelt futtat, a firmware és az adatok tárolásához pedig ugyancsak biztonságos tárhelyet használ. Ez lényegében az AMD korábban bejelentett TrustZone technológiája köré épül. A rendszer számos fontos Windows 10 biztonsági szolgáltatást támogat, azaz Device Guard, Credential Guard, TMP 2.0-s, illetve VSB támogatás egyaránt rendelkezésre áll.

Galéria megnyitása

A Picasso lapka köré épülő modellek a korábbi gyakorlatnak megfelelően legalább 24 hónapig lesznek forgalomban, maga a platform pedig legalább 18 hónapig marad változatlan. Ezekhez még 36 hónapnyi jótállási idő is jár a rendszerépítők számára. Modelltől függően akár 12 órányi akkumulátoros üzemidő, illetve akár 10 órányi videólejátszás is elérhető lesz egyetlen teljes akkumulátortöltés hatására, ami nem hangzik rosszul.

A Ryzen PRO és az Athlon PRO sorozat tagjai rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban – egyebek mellett a Lenovo és a HP is épít köréjük különböző üzleti konfigurációkat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap