Nagyon sok amerikai vállalat akar üzletelni a Huawei-jel

Eltarthat egy ideig, mire a hatóságok minden beadott kérelmet elbírálnak.

Nagyon sok amerikai vállalat akar üzletelni a Huawei-jel

Mint az ismeretes, az Egyesült Államok korábban tiltólistára tette a Huawei-t, majd úgy határozott, hogy amíg a vállalat az USA megítélése szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelent, addig kizárólag külön engedéllyel lehet majd vele üzletelni. És elvileg ennek is meglesznek majd a szabályai, de erről még nem tudunk konkrétumokat.

A színfalak mögött az Egyesült Államok vezetése elvileg már megkezdte az egyeztetéseket azokkal a vállalatokkal, akik szeretnének külön engedélyt kapni arra, hogy kiszolgálhassák Huawei-t vagy hozzáférhessenek a megoldásaihoz. De mivel ez nem lesz egy egyszerű feladat, így a tiltások életbe léptetését augusztus 19-én újabb 90 nappal eltolták az ügyben illetékesek. Így most a döntéshozók november végéig kell, hogy elbírálják a vállalatok, kisebb cégek kérelmeit. Azok pedig, akik nem kapnak engedélyt, vagy nem szeretnének a továbbiakban a Huawei-jel üzletelni azért, mert nemzetbiztonsági kockázatot jelent, eddig kell, hogy felkészüljenek arra, hogy később már nem létesíthetnek üzleti kapcsolatot a kínai alakulattal; nem használhatják az eszközeit, és nemcsak a mobilokra gondolunk itt, hanem mindenféle hálózati megoldásra is.

Galéria megnyitása

Mostanáig nem igazán lehetett számadatokat tudni arról, hogy mennyien kérvényezhették mostanáig azt, hogy a jövőben is partnerkapcsolatot ápolhassanak a kínai gyártóval, de most a Reuters hozzájutott némi információhoz. A lapnak elvileg sikerült egy olyan személlyel beszélnie, aki közel áll az ügyhöz, és állítólag az illetékes hatóságok már több mint 130 kérelmet fogadtak be eddig, és mivel meg lett hosszabbítva az eljárás, így nem kizárt, hogy ez a szám még tovább fog nőni. Természetesen ez nem hivatalos adat, és a Reuters számára senki nem is szerette volna megerősíteni.

Galéria megnyitása
Wilbur Ross

Wilbur Ross, kereskedelmi titkár korábban határozottan kijelentette, hogy csak olyan technológiákhoz és komponensekhez férhet majd hozzá a külön engedéllyel is a Huawei, amelyek széles körben elérhetőek, és nem jelenthetnek fenyegetést a nemzetbiztonságra, amit az Egyesült Államok minden elé helyez. Hogy ez pontosan mit takar, azóta sem lett pontosítva, de az egészen biztos, hogy az eljáró kereskedelmi hatóságoknak részletesen kell majd vizsgálnia az engedélyeket, hogy azok minden szempontból megfelelőek legyenek. Éppen ezért biztosan eltarthat egy ideig, mire minden kérelmet elbírálnak az illetékesek.

A Huawei egyébként egyértelműen abban bízik, hogy nem fog semmilyen komolyabb akadályba ütközni a működését tekintve az Egyesült Államok nyomásgyakorlása okán. Szóval azt reméli, hogy jövőben ugyanúgy képes lesz kiszolgálni a felhasználókat, ahogy eddig is. És éppen ezért nem lesz túlzottan nagy kiesés a bevételben, kisebb lehet a hiány a korábban vártnál. „Csak” 10 milliárd dolláros mínuszt eredményezhet az USA akciója, az okostelefonok részlegének bevételében – arról viszont nem szólt a fáma, hogy a többi területet hogyan érintheti a dolog.

Remélhetőleg lassan egyébként hivatalosan is állást foglal abban az Egyesült Államok, hogy milyen alapon vizsgálja a kérelmeket, és megtudhatjuk, hogy milyen komponensekhez szerezhet majd hozzáférést a Huawei a külön engedélyek révén.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap