Milyen játék alapján készítene filmet a Zsivány Egyes írója?

A játékrajongó forgatókönyvíró megadja a választ erre is.

Milyen játék alapján készítene filmet a Zsivány Egyes írója?

Gary Whitta nem csak azért népszerű a játékrajongók között, mert ő maga is játékrajongó (egy ideig egyébként az amerikai PC Gamer magazin szerkesztője volt), hanem mert egyébként kiváló filmeket írt eddigi karrierje során. Az ő nevéhez fűződik az Éli könyve, a Föld után, és persze a Zsivány Egyes is. Az utóbbi talán a legjobb a Star Wars-film, ami megjelent a Disney-korszak alatt, még ha egyébként nem is úgy sült el, ahogy azt eredetileg akarták, hiszen a gyártás közbeni problémák ezt is érintették, például a végére kvázi lecserélték a rendező Gareth Edwardsot, és újravágták a filmet.

Whitta most egy kérdezz-felelek keretein belül több dolgot is elárult, de az egyik legérdekesebb, hogy valaki megkérdezte, tőle, milyen játékból szeretne legszívesebben filmet írni. Erre a válasza az volt, hogy a Remedy-féle Controlból. A misztikus, kvázi modern X-aktáknak is felfogható sci-fi biztosan jól állna neki, de a történet itt még nem ér véget, ugyanis Twitteren válaszolt neki Thomas Puha, a Remedy kommunikációs igazgatója, miszerint "beszélniük kellene". Könnyen lehet tehát, hogy elindult valami.

Whitta egyébként elárulta, hogy a Zsivány Egyes kapcsán arra a részre a legbüszkébb, amikor Krennic igazgató ellátogat Vader kastélyába a Mustfafaron. Mint az író elmondta, úgy érzi, hogy ezzel tette hozzá a legtöbbet a Star Wars kánonhoz, és hogy egyébként nagyon imádta a jelenetet, de attól tartott, hogy végül a költségvetésbe és a forgatási időbe nem fog beleférni, hogy elkészítsék. Végül szerencsére belefért.

Szintén nagyon büszke Saw Gerrera karakterére a Zsivány Egyesből, habár erről elismerte, hogy nem teljesen az ő érdeme. Mint elmondta, a rendező Gareth Edwardsszal már az elejétől kezdve szerettek volna egy Kurtz ezrendesre (Apokalipszis most) hasonlító figurát, egy olyan lázadó vezetőt, aki már átesett a ló túloldalára. Mint azonban kiderült, George Lucas kitalált már egy hasonló karaktert, ami megfelelt ezeknek a követelményeknek, úgyhogy ezt vették elő, és alakították ki a háttértörténetét.

Az írási szokásaival kapcsolatban felfedte, hogy a forgatókönyveinek első változata mindig túlságosan hosszú, és az újraírási procedúrának része kell hogy legyen, hogy ki kell selejtezni mindent, ami nem tartozik szorosan a film történetéhez, és nem kell ott lennie. Mint elmondta, az egyik legnagyobb hiba, amit egy újonc filmíró elkövethet, hogy elhiszi magáról, hogy az általa írt anyag rögtön tökéletes, és nem igényel semmiféle további munkát.

Azt is hozzá tette egy kérdésre, hogy az Alien-sorozatból például az első két film tökéletes, és mind az íróknak, mind a rendezőknek tanulmányoznia kellene őket a végtelenségig.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap