Milliárdos beruházásra készül a Japan Display

Milliárdos beruházásra készül a Japan Display

A Japan Display Inc. a világ egyik legnagyobb kijelzőgyártója, egy olyan konzorciumról beszélhetünk, amely a Sony, a Hitachi és Toshiba összefogásból jött létre, és a fő profilja az LCD panelek előállítása. Viszont most a vállalat arra készül, hogy változtasson ezen.

A JDI vezetői tisztában vannak azzal, hogy az OLED technológiás megjelenítők napjainkban már óriási népszerűségnek örvendenek, és ez a továbbiakban csak még inkább így lesz. Egyre nagyobb részesedése lesz idővel az OLED alapoknak a korábban domináló LCD-hez képest. Igen ám, de a japánok az OLED tekintetében nem állnak túl jól, gyártanak ugyan ilyen megoldásokat is, de egyelőre korlátozott mennyiségben, és valószínűleg a minőségben sem veszik fel a versenyt például a Samsunggal vagy akár az LG Display-jel. Éppen ezért el akarják érni, hogy a következő években ezen a területen jelentős fejlődés induljon.

Galéria megnyitása
OLED kijelzők a JDI-nél kiállítva

A Japan Display jelen állás szerint nagyjából 1 milliárd dollárt invesztálhat az organikus LED megjelenítőkbe. Ez pedig a várakozások szerint elegendő lehet ahhoz, hogy jobb minőségű termékeket tudjon kifejleszteni, és a mostaninál sokkal nagyobb gyártási kapacitást állítson hadrendbe. Az óriási összeget különböző forrásokból kalapozhatja össze a konzorcium. Nagyjából 270 millió dollárral szállhat be a japán kormány egy különleges finanszírozási konstrukció keretében, és kb. 723 millió dollár jöhet egy külső befektetőcsoporttól, melynek a kiléte egyelőre hivatalosan nem ismert. (Korábbi információk alapján a kínai állam által támogatott Silkroad Investment Capital, illetve a tajvani gyökerekkel rendelkező TPK Holding szállhat be a JDI OLED fejlesztésének a finanszírozásába.)

Galéria megnyitása
iPhone XS

Óriási szükség lenne a JDI-nek arra, hogy ütőképes OLED gyártás tudjon felállítani a következő években, mert szép lassan az egyik legnagyobb megrendelője, az Apple is teljesen leáll az LCD használatával az okostelefonokban. A Japan Display a mai napig szállít óriási mennyiségben LCD-ket az iPhone-ok számára, de az új generációs készülékek körében már kizárólag az iPhone XR rendelkezik LCD alappal, és a híresztelések szerint 2020-tól az Apple összes mobilja OLED-es lehet.

Amennyiben a JDI képes lesz felfuttatni az OLED termelést, az megalapozhatja a jövőjét. Nem csoda, hogy a milliárdos beruházás hallatára a JDI értékpapírjainak az ára az elmúlt napokban nagyjából 15 százalékkal növekedett.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap