Érdekes iPhone pletykákat lehet hallani

Érdekes iPhone pletykákat lehet hallani

A napokban több forrásból is különböző híresztelések jelentek meg az iPhone-okkal kapcsolatban, és most ezeket fogjuk sorra venni. Szó lesz az alábbiakban a vezeték nélküli töltésről, az akkumulátorokról és még a kijelzőkről is.

Ming-Chi Kuo, a híres-hírhedt elemző, aki meglehetősen ritkán szokott mellényúlni az Apple eszközeivel kapcsolatos információk tekintetében, arról számolt be, hogy az idei évben forgalomba kerülő iPhone-ok nemcsak, hogy tölthetőek lesznek vezeték nélkül, hanem tölteni is tudnak majd más eszközöket. A fordított vezeték nélküli töltést a Huawei valósította meg először a Mate 20 Próval, majd megkapta ezt a funkciót a P30 Pro is, és időközben a Samsung Galaxy S10 család is támogatni kezdte az ilyen töltést. Ezek után nem lenne meglepő, ha az Apple valóban megpróbálná ezt a funkciót belepakolni az iPhone-okba.

Galéria megnyitása
Az iPhone amint éppen tölti a Mate 20, most ez fordítva nem működne, de talán az új iPhone-ok már képesek lesznek rá

A fordított vezeték nélküli töltés különösen jól jönne a felhasználók számára, hiszen az Apple már úgy rendezkedett be, hogy minden fontosabb viselhető kiegészítőjét lehet tölteni így. Az Apple Watch és immáron az AirPods fülhallgató is táplálható vezeték nélküli töltéssel – ha megfelelő tokkal társul. És amennyiben az iPhone képessé válna a tartalékainak a megosztására, akkor az ilyen kütyüknél sokkal kisebb problémát jelenten a gyenge üzemidő. Az Apple Watch intenzív használatban továbbra sem bírj egy napnál tovább, de ha bármikor lehetne tölteni az iPhone-nal, az sokaknak megkönnyebbülést jelenthetne.

Igen ám, de ha az emberek elkezdik töltögetni a különböző kütyüjüket az okostelefonjaikkal, akkor a végén a mobilnak nem sok energiája marad a nap végére. Ezzel pedig az Apple is tisztában lehet, és Ming-Chi Kuo azt is elhintette, hogy az idén érkező mobilok izmosabb akkumulátorokkal lesznek felvértezve. Az elemző szavai alapján az iPhone XS Max esetében 10-15 százalék körüli lesz az előrelépés az akkumulátor kapacitásában, míg az iPhone XS már akár 20-25 százalékkal is kövérebb telepet kaphat a hátlapja mögé. Az iPhone XR rendelkezik jelenleg a legjobb üzemidővel, és valószínűleg pont ezért a cupertinóiak ennél elképzelhető, hogy nem is fogják növelni az akku kapacitását, vagy legfeljebb 5 százalékkal tornászhatják ezt feljebb.

Galéria megnyitása

Ezeken felül a Digitimes pedig arról számolt be, hogy az Apple az idei évet még a megszokott kijelzőkkel viszi tovább, maradnak az aktuális képátlók, és vegyesen fog használni OLED, valamint LCD paneleket, de 2020-tól már nem így lesz. A szaklap tajvani beszállítói információkra támaszkodva azt állítja, hogy jövőre a cupertinói alakulat az összes okostelefonját átállítja OLED technológiásra, és a képátlókat is megváltoztatja. Arról már voltak pletykák, hogy az összes iPhone OLED-re válthat, de arról most először lehet hallani, hogy a megjelenítők mérete is átalakulhat a váltással. A Digitimes úgy tudja, hogy továbbra is három különböző méretben jönnek majd a mobilok, de egészen eltérő méretekkel kell kalkulálni, mint amik most alkotják a kínálatot. A legkisebb szerkezet állítólag csak 5,42 colos lesz, a középső 6,06 hüvelykre módosulhat, a legnagyobb pedig 6,67 colra nőhet. Most az árazás nincs arányban a kijelző méretével, de 2020-ban már ez is megváltozhat, a legkisebb iPhone lehet a legolcsóbb.

A Digitimes még arra is kitért, hogy a legkisebb 2020-as megjelenésű eszközbe a Samsung vagy az LG szállíthatja a kijelzőt. Bármelyik cég lesz a befutó, olyan eljárásokkal gyártott panelek kerülhetnek elő itt, amelyek direkt a költséghatékonyságra vannak kihegyezve. A Digitimes konkrétan a Samsung Display Y-Octa megoldását és az LG TOE érintés technológiáját említi, ezek egyaránt olyanok, hogy már az érintőkijelzős réteget is magukban foglalják a panelek, nincsen ezek miatt semmilyen extra réteg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap