Mégsem lesz XP az új Thief-ben

A Thief-et fejlesztő Eidos Montreal a legjobb indulattal is vegyesnek mondható visszajelzések meghallgatása után úgy döntött, hogy kukázzák a korábban bejelentett XP rendszert.

Mégsem lesz XP az új Thief-ben

A Thief-et fejlesztő Eidos Montreal a legjobb indulattal is vegyesnek mondható visszajelzések meghallgatása után úgy döntött, hogy kukázzák a korábban bejelentett XP rendszert. A dolog úgy működött volna, hogy tapasztalati pontokat kaptok, ha sikerül bizonyos módokon gyilkolnotok, plusz bónusz járt volna a fejlövésekért és hasonlókért.

A széria rajongói azonnal felemelték a hangjukat miután ezt meghallották, mivel ez nagyon távol áll az eddigi Thief játékoktól. Az Eidos kénytelen volt ezzel egyetérteni:

"Elvette a motivációt a lopástól. A Thief fő célja pedig a zsákmányszerzés kell, hogy legyen. Garrett már eleve mestere a szakmának, így tényleg nem volt értelme XP mechanikára alapozni" - nyilatkozta Nic Cantin a játék rendezője.

"Nem szabad ítélkeznünk afelett, hogy ki hogyan éri el a célját, csak azt kell jutalmaznunk, ha elérik" - tette hozzá a vezető pályatervező, Daniel Schmidt. "A rajongók meglepődnének ha tudnák, hogy a fejlesztők milyen gyakran mennek fel fórumokra, hogy lássák, hogy a 'való világ' hogyan látja a munkájukat. Ezek a visszajelzések elképesztően fontosak számunkra, így az XP-t érintő egybehangzó visszajelzések arra sarkalltak minket, hogy áttekintsük a terveinket."

Mi lesz az XP-ből vásárolható cuccokkal? Mostantól aranyért szerezhetitek meg őket, ami újabb hajtóerőt jelent a zsákmányszerzésre, amiről a Thief szól.

A játék egyébként lassan felveszi végleges formáját, amit a múlt hónapban megjelent gameplay trailer is bizonyít. A megjelenésig már csak nagyjából 4 hónap van hátra, vagyis a Thief február 28-án landol a boltok polcain, PC-re, PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward