Megjelent a tegnap beharangozott Dell XPS 15z

Ahogy azt a Wall Street Journal informátorai már megjósolták, a Dell ma végre piacra dobta legfrissebb noteszgépét, amely a "világ legkönnyebb 15 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott noteszgépe" címért száll harcba a piacon. Az újdonság a fotók alapján a MacBook Air modellek kecsességével ugyan nem versenyezhet, de összességében azért egyáltalán nem rossz az alumíniumból és magnézium ötvözetből készült ház formavilága.

Megjelent a tegnap beharangozott Dell XPS 15z

Ahogy azt a Wall Street Journal informátorai már megjósolták, a Dell ma végre piacra dobta legfrissebb noteszgépét, amely a "világ legkönnyebb 15 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott noteszgépe" címért száll harcba a piacon.

A Dell újdonsága 15,6 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel kerül forgalomba. A kijelző természetesen LED-es háttérvilágítással büszkélkedik, ám natív felbontása már igényeink szerint fog változni: az XPS 15z elérhető lesz 1366 x 768 pixeles és 1920 x 1080 pixeles natív felbontást kínáló kijelzővel egyaránt. A tetszetős házzal érkező noteszgép vastagsága mindössze 0,97 col, azaz átszámítva nagyjából 24,68 milliméter, ami ebben a kategóriában egyáltalán nem mondható rossznak, sőt. Hogy az új noteszgép a gyártó várakozásainak megfelelően versenyképesebb lesz-e a MacBook sorozatú noteszgépekkel, mint az eddig megjelent termékek, az egyelőre rejtély. A vásárlók majd eldöntik.

A 2,51 Kg-os súllyal érkező, Huron River platform köré épülő notebook belsejében második generációs Core i5-ös, illetve Core i7-es sorozatú mobil processzorok kaphatnak helyet. Rendszermemóriából maximum 8 GB-nyi pakolható a rendszerbe, a videóvezérlő szerepét pedig egy GeForce GT  525M típusú mobil videokártya tölti be, amit 1 GB-nyi, illetve 2 GB-nyi fedélzeti memóriával egyaránt kérhetünk. Merevlemezből akár 750 GB-os adattároló kapacitást kínáló 7200 RPM-es példány is helyet kaphat a konfigurációban, de természetesen a DVD-író sem hiányzik a kínálatból, amely jelen esetben tálca nélküli, azaz slot-in rendszerű.

A Dell XPS 15z a felsoroltak mellett 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel, Bluetooth 3.0-s adapterrel és kilenc az egyben memóriakártya-olvasóval is rendelkezik, sőt, még egy 1,3 megapixeles beépített webkamerát is tartalmaz, amelyhez két mikrofon tartozik. A termék két darab USB 3.0-s porttal, valamint egy HDMI 1.4a és egy mini DisplayPort videó kimenettel kerül a boltok polcaira. Az XPS 15z ezen kívül az Intel WiDi (Wireless Display) technológiáját is támogatja.

A rendszer tápellátásáról akár egy nyolccellás akkumulátor is gondoskodhat, ami egyetlen töltés hatására akár 8 órán át is képes üzemeltetni az új noteszgépet. A 999 dolláros alapáron forgalomba kerülő újdonság előtelepített Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel érkezik.

Az Engadget munkatársai már le is tesztelték az újdonságot, így aki további információra is kíváncsi az új noteszgéppel kapcsolatban, látogasson el ide.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward