Linuxra is elérhető lesz a Chromium alapú Edge webböngésző

A Microsoft a jelek szerint minden jelentősebb asztali és mobil platformra elhozza az Edge Chromium alapú verzióját.

Linuxra is elérhető lesz a Chromium alapú Edge webböngésző

Tavaly december óta nem titok, hogy a Microsoft Edge webböngésző, amely a Windows 10 részeként jelent meg, átáll Chromium alapokra, valamint operációs rendszerek terén is bővítik az elérhetőségét, így korábbi Windows kiadásokra (7, 8.1) éppúgy elérhető lesz a szoftver, mint macOS-re, Androidra, illetve iOS-re is. Nemrégiben kiderült, hogy a Microsoft Edge kiadásra jelölt változata már tesztelhető a Windows Insider Program résztvevői számára, de a szoftver béta változata is elérhető egy ideje, a végleges kiadás pedig 2020. január 15-én válhat elérhetővé széles körben. A rajt alkalmával már közel 90 nyelvet támogat majd a szoftver, ám az egyelőre rejtély, mennyire lesz versenyképes az aktuális konkurenciával szemben.

Galéria megnyitása Tényleg széles körben válik elérhetővé a Chromium alapú Microsoft Edge Az a tény, hogy a Chromium alapú Edge elérhetővé válik macOS alatt is, igen komoly előrelépés, hiszen az almás operációs rendszerre nagyon régóta nincs Microsoft webböngésző – a legutóbbi az Internet Explorer volt, amely 2003-ban fejezte be pályafutását ezen a téren. Az persze már más kérdés, hogy mennyire tudja kiszorítani a Chromium alapú Edge a többi webböngészőt macOS alól, de erre később választ kapunk.

Egy fokkal talán nagyobb meglepetés, hogy a Microsoft az Ignite konferencia alkalmával nemrégiben megerősítette a korábbi pletykákat, tényleg készül Chromium alapú Edge a különböző Linux disztribúciókra, vagyis lényegében az összes lényegesebb asztali és mobil platformot célba veszi a Microsoft az új webböngészőjével. Azt viszont feltétlenül érdemes kiemelni, hogy a Linuxra írt változat nem jelenik meg 2020. január 15-én, mint a többi kiadás, ugyanis még fejlesztés alatt áll, az pedig nem derült ki, hogy pontosan mikorra készül el.

A kiadásra jelölt változat tehát már elérhető a támogatott Windows verziókra, ám Windows 10 alatt érdemes szem előtt tartani, hogy a beépített Edge webböngészőt felülírja, nem mellé érkezik, mint a béta. A Windows Latest által megkaparintott dia alapján a Chromium alapú Microsoft Edge már Androidra és iOS-re is elérhető az adott mobil operációs rendszere alkalmazás-áruházából.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap