Lightning Returns: Versenyben az idővel

A VG24/7 nemrégiben készített egy interjút a Lightning Returns: Final Fantasy 13 vezető tervezőjével, Yuji Abe-bel, ami alatt azt próbálták tisztázni, hogy milyen hatással is lesz a játékban az idő múlása.

Lightning Returns: Versenyben az idővel

A VG24/7 nemrégiben készített egy interjút a Lightning Returns: Final Fantasy 13 vezető tervezőjével, Yuji Abe-bel, ami alatt azt próbálták tisztázni, hogy milyen hatással is lesz a játékban az idő múlása. Az új FF játék 13 nappal a világ vége előtt kezdődik, rózsaszín hajú hősnőnket pedig rengetegen próbálják majd megölni, miközben kétségbeesetten próbálja visszafordítani az események alakulását. Ebben az epizódban lényegében ki kell használni minden percet, így a jó időbeosztás lehet a kulcsa az apokalipszis megállításának.

Yuji Abe megerősítette, hogy valóban ketyeg az óra, miközben mászkálunk a világban új küldetéseket keresve, vagy szörnyekkel csatázva. Ha befejezünk egy küldetést (legyen az fő vagy mellék), kapunk majd egy kis időt, ami így csökkent egy kicsit a nyomáson. Lesznek viszont olyan dolgok is, hogy ha nem vagyunk a jó helyen adott időben, akkor lemaradunk bizonyos kihívásokról.

"Az alapkoncepció az, hogy akármit is csinálsz az idő ketyeg tovább. Ahogy mész előre, minden egyes tettednek következménye lesz és változtat az utadon. Ha akarod, akkor azt is megteheted, hogy csak ülsz és nézed, ahogy minden összeomlik körülötted, de persze nagyon sok mindent csinálhatsz, eldöntheted, hogy mit teszel annak érdekében, hogy tovább vidd a történetet."

Érdekes mechanika, főleg azért, mert szembeszáll az FF játékok eddig ismert grindelős játékelemeivel. A harcedzett hősnő is nagyon nehéz időszakon megy keresztül, talán ez lesz az eddig legszemélyesebb hangvételű epizód. Ebben a részben lehámozhatjátok róla a kemény attitűdöt, ezáltal megismerve az érzelmesebb oldalát. A karakter az elmúlt évek alatt a legnépszerűbb női főszereplővé vált a széria történetében, de még a fiúkkal összeeresztve is szépen teljesít, csak Cloud Strife előzi meg őt a listákon.

A Lightning Returns: FF 13-ban nagyon sok ismerős arc köszön majd vissza, köztük lesz Snow, Vanille és Fang is például. Lezárhatjátok velük az esetlegesen nyitva maradt szálakat, így mire e játék készítőit látjátok pörögni a végképernyőn, úgy érezhetitek, hogy most már tényleg végigvittétek az FF13-at. Nagyon egyedi élmény lesz, az egyedisége pedig abban áll, hogy mindenki másképp éli majd meg a sztorit. Az időmenedzsment rendszer miatt ugyanis mindenkinek maradnak majd ki részek, így több végigjátszás is kell, ha mindent látni akartok.

"A fő sztori persze ott van és van néhány dolog amit biztosan meg kell tennetek, hogy a végére érjetek, de mindent a nektek tetsző sorrendben csinálhattok."

Ezzel az egésszel igazából azokra a panaszokra reagálnak, amik szerint az FF13 nagyon lineárisra sikeredett. Ezért jött a nyílt világ és az időbeosztás. A ’new game-plus’ opció most igazán jó fog jönni, hogy megismerhessétek az egész játékot.

A Lightning Returns: Final Fantasy 13 2014. február 14-én jön PS3-ra és Xbox 360-ra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward