Shop menü

LICITRE BOCSÁTOTTAK EGY EVGA GEFORCE RTX 4090-ES VIDEOKÁRTYÁT – JÓTÉKONYSÁG CÉLJÁBÓL

A prototípus videokártyából befolyó összeg nemes célt szolgál, ugyanis a St. Jude Children’s Research Hospital névre keresztelt kórház kapja meg.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Licitre bocsátottak egy EVGA GeForce RTX 4090-es videokártyát – Jótékonyság céljából

Az EVGA eredetileg piacra dobta volna a GeForce RTX 40-es sorozat tagjait, a GeForce RTX 4090-es modellből készítettek is tökéletesen működő prototípust, ám sajnos időközben megelégelte a vállalat vezetése, hogy az Nvidia nem bánik kellő tisztelettel partnerével, és hátat fordítottak az Nvidiának, valamint a teljes videokártya-piacnak is. A döntés hideg zuhanyként érte az iparágat, a média képviselőit, illetve az EVGA videokártyák rajongóit is világszerte, hiszen a gyártó termékei igen komoly népszerűségnek örvendtek, és igazából örvendenek is, mind a mai napig.

Azt már megcsodálhattuk, milyen lett volna az EVGA GeForce RTX 4090-es sorozatának FTW3-as képviselője, amit a partnerkapcsolat megszakadását követően már csak NextGen Graphics Card néven emleget a vállalat, alighanem azért, mert már nem jogosult a GeForce márkanév használatára. Az ígéretesnek tűnő videokártya prototípus változata egyedi vBIOS-t használ, órajelek terén pedig az Nvidia Founders Edition modelljére hasonlít, azaz referencia órajelen ketyeg. Ezt a videokártyát nem lehet megvásárolni kereskedelmi forgalomban, ám az EVGA vezetése úgy döntött, az egyik prototípust licitre bocsátják, az érte kapott összegből pedig egy kórházat támogatnak majd.

Galéria megnyitása

A licit el is indult az eBay virtuális hasábjain keresztül, és igazából egészen komoly összeg jött össze első körben, ám amikor 13 000 dollár magasságában járt a licit, az eBay eltávolította azt. Az EVGA illetékesei a kudarcot követően úgy döntöttek, a vállalat saját fórumán indítanak új licitet, ami egészen jó áll, hírünk írásakor ugyanis már nem kevesebb, mint 7700 dollárnál tartanak a potenciális vevők. A licitálás a tervek szerint egészen 2022. december 16-ig tart, a zárás PT időzóna szerint délelőtt 11 óra 59 perckor várható. Azt fontos tudni, hogy a licitre bocsátott prototípusra nem jár jótállás, illetve visszaküldeni sem lehet, ám ez a lelkes gyűjtők számára aligha lesz probléma.

Mivel a gyártó sem az AMD, sem az Intel oldalán nem akar visszalépni a videokártya-piacra, a licitre bocsátott videokártya lesz az utolsó, amely az EVGA márkajelzését viseli

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére