Licencszerződést kötött a Nokia és az Oppo

A kínai vállalat ennek köszönhetően a jövőben még jobb pozícióba kerülhet.

Licencszerződést kötött a Nokia és az Oppo

A Nokia Technologies (nem összekeverendő a Nokia okostelefonokat forgalmazó HMD Globallal) számos olyan szabadalommal rendelkezik, amiket a mobilokban (is) lehet kamatoztatni, és a vállalat megoldásait aktívan használják is a gyártók. A piacvezetők közül ezúttal az Oppóval sikerült hivatalosan is megállapodnia a finneknek.

Az Oppóval most olyan szerződést írt alá a cég a licencek felhasználása kapcsán, ami meglehetősen hosszú időre szól. A felek több éves megállapodásról beszélnek, és természetesen az Oppo fizet azért, hogy hozzáférhessen a Nokia szabadalmi portfóliójának szükséges elemeihez. Sajnos részletekre nem derült fény a szerződés kapcsán, szóval azt nem tudjuk megmondani, hogy pontosan milyen megoldásokra terjed ki a Nokia és az Oppo frissen kötött szerződése. Ráadásul mivel a Nokia szabadalmi palettája rendkívül szerteágazó, megtippelni is nehéz, hogy mikhez férhet hozzá a kínai alakulat, de hálózati technológiák (5G-vel kapcsolatos fejlesztések) például biztosan tárgyát képezik a megállapodásnak.

„Az OPPO a mobilpiac egyik vezetője, és örömmel fogadjuk őket a Nokia licencpartnereként” – mondta el az ügy kapcsán Maria Varsellona, ​​a Nokia jogi vezetője és a Nokia Technologies elnöke.

És még azt is hozzátette Varsellona, hogy ezzel a megállapodással tovább erősíti a globális licencelési programját a vállalat, aminek minden bizonnyal örülnek majd a befektetők. A Nokia Technologies korábban is rengeteg partnerrel állt szerződésben, és a cég a jövőben is részese szeretne lenni a piacnak a licencelhető megoldásai révén, ezért egyre több gyártóval igyekszik megállapodni.

Galéria megnyitása
Oppo RX17 Pro

A Kuangtung tartománybeli központú vállalat így már olyan gyártóknak a sorát erősíti, mint például a Samsung, az LG, a Huawei és a Xiaomi. A mostani fejlemény révén az Oppo valószínűleg jobban tud majd terjeszkedni, és a fejlesztések terén is előre léphet így. A vállalat éppen november közepén lépett be hivatalosan az öreg kontinensre az Oppo RX modellekkel, és nem kizárt, hogy az európai nyitás összefüggésben van a Nokiával kötött szerződéssel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap