Kiszivárgott néhány 7 nm-es VEGA 20 teszteredmény

A VEGA 20-as GPU-val szerelt videokártya egy üzleti kártya lehet: ugyanaz, ami egy Linux patchben április folyamán már feltűnt.

Kiszivárgott néhány 7 nm-es VEGA 20 teszteredmény

Az AMD játékosoknak szánt videokártya-kínálata idén a korábbi tervek szerint már nem bővül 7 nm-es csíkszélességgel gyártott megoldásokkal, az üzleti szegmensbe azonban érkezhet egy 7 nm-es VEGA 20 alapú megoldás, ami a Radeon Instinct vagy Pro sorozatot veheti célba. Persze a gamereknek szánt videokártyák szegmensében is van egy kis mozgolódás: először a Radeon RX 670-es és Radeon RX 680-as, majd a Radeon RX 590-es videokártyáról érkezett egy pletyka. Utóbbi hihetőbbnek tűnik, hiszen arról a modellről 3DMark teszt is készült – de azóta meglepően nagy csend van a témában.

A 7 nm-es VEGA 20-as GPU-val szerelt újdonság, ami nemrégiben feltűnt a Final Fantasy XV Benchmarkban, minden bizonnyal a fentebb említett üzleti videokártyák valamelyike, annak is a mérnöki tesztpéldánya. Éppen ezért a lenti eredményeket feltétlenül érdemes kellő távolságtartással fogadni, hiszen a mérnöki tesztpéldányok még nem a végleges órajeleket használják, valamint driver sem lehet még eléggé kicsiszolt hozzájuk.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A 66AF:C1 eszközazonosítóval ellátott videokártya április folyamán már feltűnt, akkor ugyanis egy Linux patchben találtak utalást a létezésére. Most a Final Fantasy XV Benchmarkot is lefuttatták rajta, így nagyjából már lehet elképzelésünk, mire képes. Az eredményekhez a konkurencia, illetve a Radeon RX VEGA sorozat aktuális tagjainak teljesítményét is hozzácsapták, így a „teszt” egész részletes képet fest. Ez persze csak egyetlen teszt, így nagyon komoly következtetések levonására nincs lehetőség.

A teszt alapján az új kártya kicsit gyorsabb a VEGA 64-nél (valószínűleg minimálisan magasabb órajeleken ketyeg). Az sincs kizárva, hogy a csíkszélesség-váltással az AMD most nem a teljesítmény növelésére koncentrál, hanem a fogyasztás csökkentésére, ez pedig az órajelekre is hatással van.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap