Napokon belül itt a Radeon RX 670?

Az AMD frissebb gyártástechnológiára ülteti át a Polaris generációt, így az új GPU-k magasabb órajelen, energiahatékonyabban működhetnek, mint elődeik.

Napokon belül itt a Radeon RX 670?

Érdekes pletyka kapott szárnyra a napokban, ami egy új AMD videokártya érkezésére hívja fel a figyelmet. A Golem.de, a PCOnline és a Chiphell által egyaránt lehozott hír szerint az AMD a Radeon RX 670-es videokártya bemutatására készül, méghozzá napokon belül, november elején pedig a Radeon RX 680 is elrajtolhat. Az információk állítólag az AIB partnerektől szivárogtak ki.

Az új videokártyák természetesen még nem a várva várt Navi, hanem a már jól ismert Polaris architektúra köré épülnek. A Polaris architektúra pályafutása eredetileg a Polaris 10-es GPU sorozattal indult, amelynek tagjai még a GlobalFoundries 14LPP gyártástechnológiáját használták – ezek a GPU-k a Radeon RX 400-as sorozatra kerültek. Nem sokkal később a Polaris 20-as GPU generáció is megjelent, ami már a 14LPP+ gyártástechnológiára támaszkodott és a Radeon RX 500-as sorozat alapját képezte. Most az AMD a Polaris 30-as sorozat bemutatására készül.

Galéria megnyitása Magasabb órajelekre és jobb energiahatékonyságra számíthatunk A Polaris 30-as grafikus processzorok várhatóan ugyanúgy 12LP gyártástechnológiával készülnek, mint a Pinnacle Ridge processzorok. Az újdonságok a Radeon RX 600-as videokártya család tagjain kapnak helyet, amelynek első képviselője várhatóan a Radeon RX 670-es modell lesz. Az új modell a Radeon RX 570-hez képest semmiféle újítást nem vonultat fel: a shader konfiguráció változatlan marad, csak úgy, ahogy a memória-adatsín és a memória-kapacitás is. Az egyetlen újítás az lesz, hogy a frissebb gyártástechnológia adta előnyöknek köszönhetően megemelkednek a GPU órajelek, ami a teljesítmény növekedését eredményezi, valamint energiahatékonyság terén is várható némi javulás. A gyártástechnológiai újításoknak köszönhetően a Polaris 30-as sorozatú GPU-k előállítási költségei alacsonyabbak lehetnek, mint Polaris 20-as sorozatú társaiké, ez pedig az új videokártyák listaáraira is pozitív hatást gyakorolhat.

A Radeon RX 670 várhatóan október 12-e és október 15-e között jelenik meg, vagyis napokon belül megláthatjuk, mit is kínál. A Radeon RX 680 sajnos majd csak később, valamikor november folyamán teszi tiszteletét a piacon, legalábbis az aktuális információk erre utalnak. Rövidesen kiderül, tényleg így lesz-e.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap