Jövőre nagy változások elé néz az iPhone

Jövőre nagy változások elé néz az iPhone

Az Apple az idei évben még minden jel szerint megtartja az okostelefonjainál az LCD kijelzőt, de ez nem marad így sokáig. Egy friss jelentés szerint a cupertinói alakulat a színfalak mögött már azon dolgozik, hogy a teljes iPhone palettánál az AMOLED technológiás egységek használatára térjen át.

A korábbi hírek szerint ebben az évben is három új iPhone kerül majd a boltokba, és a kijelzők tekintetében nem érdemes nagy változásra számítani. Az iPhone XS és az XS Max utódja ismét AMOLED-es megoldásra fog épülni, az iPhone XR leváltására szolgáló készülék pedig még egy évig tovább viszi az LCD-s alapot. A The Wall Street Journal azonban már arról beszél, hogy a birtokába jutott információk alapján 2020-tól újabb változás jön az Apple-nél, és már nem lesz a továbbiakban a palettán olyan okostelefon, aminek ne AMOLED feszülne a frontján. Hogy ez milyen változásokkal járhat majd házon belül az erőviszonyokat (árakat) tekintve, azt most még nehéz megmondani, hiszen most a 6,1 colos iPhone XR olcsóbb, mint az 5,8 hüvelykes iPhone XS, és ez részben azért van, mert OLED helyett LCD panelt vonultat fel.

Galéria megnyitása
iPhone XR

A WSJ friss beszámolója beszállítói információn nyugszik. A Japan Display (JDI), ami az Apple egyik legnagyobb LCD-t gyártót partnere, befektetőket keres ahhoz, hogy fel tudja gyorsítani az OLED-re való átállást. Már a JDI is gyárt mobilok számára OLED paneleket, de még közel sem képes olyan kapacitást nyújtani, mint amivel az LCD-ket készíti. Állítólag az Apple egyébként nem teljesen önszántából váltana már most teljesen OLED-re, hanem azért, mert részben ebben látja annak az okát, hogy az iPhone XR nem hozza azokat az eladási adatokat, amiket korábban vártak tőle. A vállalat olyannyira elkalkulálta magát, hogy belső információk szerint több alkalommal is csökkenteni kellett az „olcsó” iPhone-ra vonatkozó megrendeléseit. Kínában már azzal is próbálkozik a cég, hogy akciós áron nyújtja az iPhone XR-t, de a jelek szerint ez sem mozgósítja a tömegeket.

Az Apple egyébként már egy ideje azon dolgozik, hogy minél több partnertől tudjon OLED kijelzőket vásárolni az iPhone-ok számára, hogy minél kisebb mértékben függjön a Samsungtól, szóval minden bizonnyal a cupertinóiak is üdvözlik a JDI igyekezetét az átállást illetően. Mikor már a teljes palettán csak OLED-es eszközök lesznek, akkor az eladási adatokból kiindulva, évente akár 200 millió ilyen megjelenítőre is szüksége lehet az Apple-nek.

2020 egyébként a kijelzők tekintetében más szempontból is jelentős év lehet a vállalatnak. A Samsung értesülései szerint jövőre fog bemutatkozni az Apple első összehajtható készüléke. Erről Federico Casalegno beszélt nemrégiben, aki a Samsung Design Innovation Center vezetője. A szakembere azt mondta az eszköz kapcsán, hogy teljesen más lesz, mint az általuk alkotott masina, ugyanis nem belülre, hanem kívülre kerül majd a panel az összehajtást követően, szóval hasonló lehet a Royole FlexPai-hoz – vagy a Xiaomi fejlesztés alatt álló megoldásához.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap