Shop menü

JELENTŐSEN ÁTALAKUL A TWITTER KEZELÉSE JANUÁRBAN

A következő hetekben úgy fog megváltozni a szolgáltatás felépítése, hogy intuitívabb legyen, és logikusabbá váljon a különböző funkciók elhelyezése.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Jelentősen átalakul a Twitter kezelése januárban

A Twitter 2.0 első hetei a rombolással teltek, viszont az utóbbi időben már szerencsére az érdemi újítások kerültek az előtérbe. Bár továbbra is vannak olyan hírek, hogy Elon Musk még mindig lefelé építi a mikroblog csapatát, de a felhasználók már azt látják, hogy kezd jó irányba elindulni a szolgáltatás.

A megújult Twitter Blue már egyáltalán nem kizárólag arról szól, hogy pénzért lehet megvenni a kék pipát, hanem egyre több előnyét lehet élvezni az előfizetésnek. A felhasználók a pénzükért már hosszabb videókat tehetnek fel, és az általuk írt hozzászólásokat az algoritmus „nagyobb becsben tartja” – emelt prioritással kezeli. Ráadásul még most is vannak folyamatban olyan fejlesztések, amik a Blue-t fogják erősíteni.

Az utóbbi időben pedig már arról kezdett tweetelni Musk, hogy milyen módon szeretnék átalakítani az alkalmazás működését. Ugyanis véleménye szerint a mikroblog nem áll eléggé kézre a jelenlegi formájában, és egyáltalán nem illeszkedik a modern operációs rendszerekhez a működését tekintve. Átalakuláson fog átesni az applikációban a navigáció, több ponton is lehetőség lesz gesztusok használatára.

Galéria megnyitása

A gesztusvezérlés ma már rendkívül elterjedt és az intuitív mobilhasználat részét képezi, éppen ezért Musk szerint a Twitternek is így kell működnie. A jövőben egy oldalra húzással lehet majd váltani az algoritmus által rendezett tweetfolyam és az időrendi nézetek között. Ilyen módon lesz elérhető más egyéb funkció is, így például Témakörök.

Felismert Elon Musk, hogy nemcsak, hogy elég idejétmúlt a Twitter szinte kizárólag gombok használatával operáló működése, de emiatt az emberek nehezebben fedezik fel a rendelkezésükre álló funkciókat. A Témakörök hiába lenne hasznos a felhasználóknak, ezt nagyon kevesen alkalmazzák, arról pedig nem is nagyon tudnak a népek, hogy a Twitteren vannak könyvjelzők.

Elon Musk hívta fel a figyelmet arra, hogy a mikroblogon a hasznosnak és fontosnak vélt bejegyzéseket meg lehet jelölni könyvjelzővel. Ez nagyon sok esetben jöhet jól, mégis alig használják az emberek. Ez pedig véleménye szerint azért van, mert egyáltalán nem áll kézre, és nem logikus az elérése.

Galéria megnyitása

Könyvjelzőbe úgy lehet most menteni egy bejegyzést, hogy a megosztás gombra kell rányomni, és így jön fel egyebek mellett a könyvjelző hozzáadása opció, ami valóban nem túl kézenfekvő. Kiemelte az üzletember, hogy a könyvjelző nem olyan, mint a kedvelés, ezt nem látják más emberek. Teljesen privát módon kezeli a platform, szemben a kedveléssel, amit mások is láthatnak a felhasználó profilján. Ezt azért hangsúlyozta ki, mert úgy véli, hogy sokan azért nem használják a kedvelésre szolgáló gombot, mert mások is pontosan láthatják, hogy miket jelöltek meg a kis szívecskével.

Galéria megnyitása

Minden felületen lehetőség lesz a könyvjelzőknél mappákat létrehozni, és ezekbe a mappákba tudják majd az emberek rendezni a különböző elmentett bejegyzéseiket. Külön lehet majd menteni az érdekes híreket, a szép képeket, az utazási ötleteket vagy éppen a Twitteren megjelenő recepteket.

Azt is elmondta Musk, hogy az a cél, hogy az emberek azt érezzék, hogy értelmesen töltik az idejüket a Twitteren. Úgy fogalmaz az üzletember, hogy arra optimalizálják a platformot, hogy minél több „megbánhatatlan” felhasználói percet okozzon. Szóval azt akarja, hogy ne csak szimplán magasabb legyen az aktivitási idő, hanem az érdemi időtöltésben legyen jobb partner a Twitter. Ehhez pedig például a hasznos tartalmakból kell többet felkínálnia az embereknek, és segítenie kell a tartalomgyártókat.

A felhasználói felületet és a funkciókat érintő változásokat valószínűleg fokozatosan vezeti majd be Musk, és bár ezeket januárra ígérte, azért nem kell azon meglepődni, ha kicsit csúsznak a fejlesztések. A lényeg az lenne, hogy ezeket ténylegesen kész állapotban indítsa el a mikroblog, ne pedig félkészen, mert ebből mostanra több probléma is származott.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére