Shop menü

ÉLETBE LÉPETT A TWITTER BLUE TÖBB ÚJÍTÁSA

Egyre több előnyt élvezhetnek a Twitteren azok, akik előfizetnek a szolgáltatás használatára, kezd beérni a korábban ígért rendszer.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Életbe lépett a Twitter Blue több újítása

A Twitter népe ellen Elon Musk egyik legnagyobb merénylete az volt, hogy a Blue előfizetést vehemensen szabta át és indította el. Le is kellett lőni, és nagyon sok probléma lett ebből, amit könnyedén el lehetett volna kerülni azzal, hogy a fejlesztők kapnak egy kicsi időt. Most már tényleg azt lehet látni, hogy a Twitte Blue mérheti a felhasználóknak.

Már jóval korábban elindította a Twitter a saját előfizetési lehetőségét, és ezt viszonyleg olcsón el lehetett érni, de igazából eleinte szinte semmilyen érdemi előnyt nem nyújtott. Az első igazán jó extrája ennek a szerkesztési opció volt, de már ez is elég erőteljesen Elon Musknak volt köszönhető. Musk viszont mostanra gyökeresen átalakította a Blue-t, ami így már egy egészen érdekes opció, és a tartalomgyártók széles közönségének is érdekes lehet.

Galéria megnyitása

A Twitter Blue támogatói oldalán frissített leírás szerint innentől prioritásban részesíti majd a rendszer azoknak a hozzászólásait a különböző bejegyzések alatt, akik előfizetők. Ennek köszönhetően több emberhez jut el a hangjuk. Korábban arról beszélt Elon Musk, hogy a válaszok mellett prioritásban lesznek az előfizetők a keresőben, valamint a megjelölések alkalmával is. Arról egyelőre nincs szó a Blue frissített leírásában, hogy a keresővel és a megjelölésekkel mi a helyzet, ezek a pontok még fejlesztés alatt állhatnak.

Az üzletember azért döntött úgy, hogy a Twitter Blue előfizetők számára prioritást biztosít, mert ezáltal is képes elnyomni a szemetelő botokat. A spamek és a botok elleni küzdelem nagyon nehéz, minden közösségi platformnál azt lehet tapasztalni, hogy nem bírnak a cégek a jelenlegi helyzettel. Elon Musk a Blue előfizetőknek nyújtott prioritás mellett elkezdte a botoknak vélt fiókokat hátrébb sorolni, szóval kettős hatás érvényesülése mellett lesz a mikroblog tisztább.

Galéria megnyitása

Musk azt szeretné elérni, hogy minél többen fizessenek elő a platform használatára, és az új rendszerben a prioritás bevezetése pedig egészen biztos, hogy sokakat sarkall majd arra, hogy taggá váljanak.

Emellett innentől a felhasználók arra is lehetőséget kapnak, hogy akár 1 órás hosszúságú videókat is feltöltsenek a Twitterre. 60 perc már nagyon sok idő, bőséges mozgásteret nyújt azok számára, akik szeretnének több tartalmat megosztani a követőikkel. Persze a mikroblogon nem a lehető legmagasabb minőség elérése lesz a cél. A videó fájlok Full HD felbontásúak és maximum 2 GB méretűek lehetnek majd.

Ennek kapcsán kiemelte a cég, hogy a videók minősége eltérhet majd a lejátszás során a feltöltött anyagtól. A bitrátát a kapcsolat minősége, valamint a lejátszásra használt eszköz egyaránt befolyásolni fogja. A Blue-t fokozatosan építi innentől a Twitter a jelek szerint.

Galéria megnyitása

Időközben Musk már egy olyan szavazást is indított, hogy a tweetek nézettségét számláló elem jobb vagy bal oldalon legyen az interakciók mennyiségét jelző sávon. Ezt az újítást a napokban kezdte a platform bevezetni. Le is vonta az első érdekes következtetést Musk ennek kapcsán. A nézettség és a kedvelés sok esetben 100:1 arányban áll. Szóval, amikor az ember egy olyan bejegyzést lát, ami csak néhány kedvelést kapott, az valószínűleg már több száz emberhez jutott el.

Persze ez egyáltalán nem örökérvényű, csak, mint apró érdekességet emelte ki, utalva arra, hogy a felhasználók sokkal aktívabbak, mint ahogy azt eddig látni lehetett.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére