Itt az Android decemberi biztonsági csomagja

Itt az Android decemberi biztonsági csomagja

Ezúttal a Pixel felhasználóknak több szempontból is különösen ajánlott telepíteni a friss javítócsomagot, a referencia készülékekhez kapcsolódóan ugyanis rengeteg egyéb módosítás is található benne. De a biztonsági rések szempontjából is fontos ez a frissítés, mert az összes kiküszöbölt rés magas vagy kritikus prioritású.

Ahogy azt már az elmúlt hónapokban megszokhattuk, a Google két különböző biztonsági szintet különböztet meg a sebezhetőségek szempontjából, az egyik csomag most a 2018-12-01 jelölést kapta, a másik pedig a 2018-12-05 azonosítóval lett illetve. Az előbbi biztonsági szint összesen 17 javítást foglal magában, melyeknek a többsége rendszerszintű volt, de bőven akadtak a médiás keretrendszerrel kapcsolatos sebezhetőségek is, ezeket viszont most kiküszöbölte a Google csapata. A 2018-12-05 biztonsági szint már érdekesebb, ez ugyanis elképesztően sok, nem kevesebb mint 36 javítást foglal magában. Ezeknek a jelentős része viszont csak azokat a készülékeket érintik, amelyekben Qualcomm kötődésű komponensek találhatóak. Mindössze négy olyan sebezhetőséget hárít ez el, ami nem a Qualommhoz köthető valamilyen formán.

Galéria megnyitása

A Google előszeretettel csempész bele olyan javításokat is a rendszeres frissítésekbe, amelyek a Pixel modelleknél szükségesek. Ezúttal meglehetősen sok ilyen apróságról számolhatunk be, ezeknek pedig főleg a Pixel 2 és a Pixel 3 generációk örülhetnek majd. Az első Pixel és Pixel XL párosnál csak a Bluetooth-hoz köthető javítást eszközölt a vállalat, gyorsabb lesz a kijelzőfeloldás a Bluetooth használata mellett, és máshogy fog viselkedni a hangerőszabályozás. Az egyes készülékek esetében javuló memóriakezeléssel kell számolni, ami jobb felhasználói élményt fog eredményezni. A kameránál gyorsabb lesz a képek megörökítése, és javul az automatikus fókuszálás viselkedése is. A HDR színek kontúrjánál is lehet majd megfigyelni némi előrelépést az alkalmazásokon belül, és a folyamatosan aktív kijelző kezelésére is hatással lesz a frissítés. Még a Pixel állvánnyal kapcsolatos „fejlesztések” is vannak itt, ilyen például, hogy jobban lehet majd látni az értesítéseket dokkolt állapotban, és a teljesítmény is javulni fog. És a gépjárművekben is jobban fognak viselkedni az eszközök, mert előrelépés történt az Android Auto kompatibilitásban és a kapcsolódást követően nyújtott teljesítményben egyaránt.

Galéria megnyitása
Nexus 5X és Nexus 6P

A Google összes eddig bejelentett Pixel termékére megérkezett ez a frissítés, és már az Essential Phone PH-1 is megkapta. De ezeknél igazából nagy meglepetés nincs, ami azonban kiemelendő pozitívum, hogy a Nexus 5X és a Nexus 6P is kapja a javítást, pedig ezeknél a hároméves garantált frissítési cikluson is túl vagyunk már – sőt, igazából a Pixel C is több mint 3 éve debütált. A novemberi biztonsági frissítésről szóló hírünkben említettük, hogy a Google példát statuálhat ilyen téren, és most úgy tűnik, hogy ezt meg is teszi. Kíváncsian várjuk, hogy meddig fogják a szóban forgó modellek kapni az ilyen csomagokat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap