Sok sebezhetőség kapott foltot az Androidon

Sok sebezhetőség kapott foltot az Androidon

Nem telhet el hónap anélkül, hogy a Google ne szállítana biztonsági réseket, hiányosságokat kiküszöbölő javítást az androidos eszközök számára. A rendszeres frissítéseket ráadásul már a korábbiaknál is komolyabban veszi vállalat, és 2019 elejétől minden gyártónak előírja Európában, hogy legalább 3 havonta kötelezően szolgálnia kell biztonsági csomaggal azoknál a mobiloknál, amik 100 ezernél nagyobb példányszámban kelnek el, szóval népszerűnek számítanak. No, de nézzük, milyen változtatásokkal jár a mostani javítás.

A Google kettő frissítést adott ki, az egyik a 2018-11-01 jelölést kapta, a másik pedig a 2018-11-05 dátummal lett illetve. Ezek 17, illetve 19 sebezhetőségre jelentenek gyógyírt, vagyis összesen 36 problémás területen nyújt javítást a vállalat az aktuális biztonsági frissítések révén. Jellemzően a magas prioritású sebezhetőségek vannak ezúttal többségben a felsorolt listában, de akad néhány kritikusnak ítélt hiba, és elvétve kevésbé súlyos hiányosságokat is fel lehet fedezni. A legtöbb javítás a média keretrendszert érinti, és olyan biztonsági réseket is orvosolt a Google, amelyek távoli kódfuttatást tettek lehetővé bizonyos körülmények között. De hangsúlyozta a cég, hogy tudomásuk szerint semmit nem használtak ki ezekből illetéktelenek.

A Google kizárólag a Pixel/Nexus modellek számára is nyújt három egyedi, moderált sebezhetőségre vonatkozó javítást, ezekről egyaránt elmondható, hogy egyéb készülékeket nem érinthetnek. A biztonsági foltokon felül pedig extra fejlesztéseknek is örülhetnek a Pixel 2, Pixel 2 XL és Pixel 3, Pixel 3 XL mobilok tulajdonosai. Mind a négy Pixel modellnél jobb lesz a stabilitás az értesítések kezelésekor, valamint a kép-a-képben mód használatakor kellemesebb tempóra lehet számítani.

Galéria megnyitása
Kép-a-képben Androidon

A mostani biztonsági frissítés az összes Pixel okostelefon számára elérhető OTA módon, valamint megkapta a Nexus 5X, a Nexus 6P és a Pixel C táblagép is. Viszont itt meg kell jegyezni, hogy elvileg az utóbbi három készüléknek már ez az utolsó ilyen csomagja, mert lejár az a három év, amit a Google támogatásként vállal a referencia gépezetek esetében a kettő évig tartó főverziós frissítések mellett. (Persze láttunk már arra példát, hogy a vállalat hosszabb támogatást nyújtott, és valószínűleg itt is sokan örülnének ennek – plusz az sem lenne utolsó szempont, hogy ezzel példát mutathatna a keresőóriás.) Végül azt is megemlítjük, hogy az Essential a Google-lel szinte egyidejűleg kiadta az egyetlen mobiljára, a PH-1-re a novemberi biztonsági csomagot.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap