Itt a világ első optikai kapcsolós notebook billentyűzete

A Razer egy merőben új billentyűtípust fejlesztett ki, amelynek alapját infravörös fény adja.

Itt a világ első optikai kapcsolós notebook billentyűzete

A Razer egy különleges billentyűzettel rukkolt elő notebook fronton, amely a mechanikus billentyűzetekre jellemző nyomóerővel működik, a nyomásponton kattan is, ám az érintkezők helyét ezúttal infravörös fénnyel működő megoldás vette át, ami több szempontból is jó. Egyrészt az érintkezők nem tudnak elkopni, másrészt a billentyű lenyomása villámgyorsan megismételhető, nem lesz fals érzékelés, ugyanis a visszapattanási késleltetés ezúttal 0 ezredmásodperc. Az optikai elven működő billentyűzet esetében minden egyes billentyű külön „fénysorompót” kap, amelyek egymástól függetlenül, nagyon gyorsan működnek – gyakorlatilag azt érzékeli billentyűlenyomásnak a rendszer, ha a fény útja szabad, ahogy azt a vállalat opto-mechanikus asztali billentyűzeteinél már megszokhattuk. Az új megoldástól meglehetősen precíz működésre számíthatunk, a nyomáspontot pedig 1 milliméternyi út megtétele után éri el a „kapcsoló”.

Galéria megnyitása

A billentyűk lenyomásához 55 g erőre van szükség, így összességében a kattanásos visszajelzéssel együtt olyan a termék, mint egy normál mechanikus billentyűzet, csak pontosabb és gyorsabb nála. Arról sajnos nem szól a fáma, hogy a billentyűk pontosan mekkora várható élettartammal rendelkeznek, az viszont kiderült, hogy Anti-Ghosting és N-Key Rollover (NKRO) támogatás egyaránt rendelkezésre áll, valamint a Razer Chrome RGB világításról sem kell lemondanunk. Utóbbi természetesen 16,8 millió színárnyalat megjelenítésére képes, billentyűnként programozható, illetve előre programozott világítási effekteket is kínál.

Galéria megnyitása

A különleges optikai billentyűzetet elsőként a Razer Blade 15 egyik változata kapja meg. Az optikai klaviatúrával ellátott kiadás Intel Core i7-9750H típusú processzorral, 16 GB-nyi DDR4-es rendszermemóriával, 512 GB-os SSD-vel, valamint egy GeForce RTX 2070-es videokártyával rendelkezik. Az említett hardver egy 15,6 hüvelykes Full HD kijelzőt hajt meg, amely ultravékony kávával és 240 Hz-es maximális képfrissítési rátával büszkélkedik, valamint egyedi kalibráción is átesett a még lebilincselőbb vizuális élmény elérésének érdekében. Portjai között HDMI és Mini DisplayPort videó kimenet, Thunderbolt 3-as USB-C port, valamint két USB 3.1 Gen2 Type-A, illetve egy USB Type-C port sorakozik.

Galéria megnyitása

Az új konfiguráció jelenleg még csak a Razer webáruházában érhető el, ahol 2649 amerikai dollárt kérnek el érte. Később a termék bizonyos viszonteladók kínálatában is megjelenik az Amerikai Egyesült Államok, Kína, illetve Kanada területén. A termék várhatóan Ausztráliában, Hongkongban és Szingapúrban is megvásárolható lesz az elkövetkező hetek folyamán. 2020-ban további modellek is megkaphatják a világelsőségnek számító optikai billentyűzetet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap