iQOO: Hamarosan bevetésen a Snapdragon 888+

iQOO: Hamarosan bevetésen a Snapdragon 888+

A Qualcomm június végén jelentette be a Snapdragon 888 finomított változatát a plusz jelzővel megtoldva. Az már akkor kiderült, hogy a Honor szállítja majd az egyik első készüléket ezzel a mobilplatformmal, de most úgy fest, hogy az iQOO be fogja előzni.

Amikor a Qualcomm felfedte a Snapdragon 888+ lapkát, akkor néhány olyan partnerének a nevét is elmondta, akik már szerződtek az újdonság használatára, az iQOO nem szerepelt azok között, az anyacég Vivo viszont igen. Számítani lehetett rá, hogy az iQOO is szeretné ezt alkalmazni, az viszont meglepő, hogy ennyire hamar lecsap rá.

Galéria megnyitása

Már augusztus 4-én bemutatkozhat a márka Snapdragon 888+-szal szerelt terméke, és minden bizonnyal kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik majd, mint úgy általában az eddigi összes iQOO eszköz. Arról egyelőre semmilyen információ nincs, hogy milyen lehetőségeket fog tartogatni a szerkezet, de igazából itt valószínűleg a teljesítmény kerül majd a fókuszba. Nem érdemes arra számítani, hogy más szempontból is kiemelkedő lesz a termék.

A Snapdragon 888+ esetében a Qualcomm a gépi tanulás gyorsítására gyúrt rá leginkább. Az AI Engine a különböző változtatásoknak köszönhetően akár 20 százalékkal magasabb számítási kapacitással is szolgálhat. Már az SD888 is egészen kiemelkedő volt ebből a szempontból a 26 TOPS eredményével, az újdonság pedig már 32 TOPS-ra lesz képes. A processzor esetében a Qualcomm a Cortex-X1 magnak a tempóját 2,84 GHz-ről „felkerekítette” 2,995 GHz-re.

Galéria megnyitása

A szakalpok úgy vélik, hogy az újdonság már akár az iQOO 8 széria első tagja is lehet majd. És erről nemrégiben megjelent egy állítólagos kiszivárgott fénykép. Ezen túl sokat nem lehet látni a készülékből, csak nagyvonalakban vehető ki a forma. A kameramodulja mintha legalább három fős lenne, és az elsődleges képalkotó egy gyűrűvel ki lesz emelve. A burkolat színe átmenetesnek tűnik, és az egyik oldalán nem lehet gombot látni egyáltalán, szóval minden fizikai kezelőszerv egy oldalára kerülhet. 

A Honor Magic3 augusztus 13-án jelenik majd meg az aktuális tervek szerint, és ott már minden szempontból remek konstrukcióra lehet majd számítani. Szóval az iQOO készülő mobilja és a Magic3 nem lesz közvetlen ellenfél. Azonban jó eséllyel lesznek még olyan gyártók, akik hamar lecsapnak majd a Snapdragon 888+ rendszerchipre. Könnyen lehet, hogy kiemelkedően sok felsőkategóriás eszköz jön majd augusztusban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap