Shop menü

INDUL AZ AMAZFIT OKOSGYŰRŰJÉNEK NEMZETKÖZI TERJESZKEDÉSE

A Xiaomival is együttműködő Amazfit (Zepp) az év elején jelentette be azt a gyűrűt, ami hamarosan széles körben elérhető lesz.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Indul az Amazfit okosgyűrűjének nemzetközi terjeszkedése

Az Amazfit márkát gondozó Zepp Health minél nagyobb szeletet szeretne a viselhető kiegészítők piacból, és a vállalat nem fél attól, hogy újdonságok felé nyisson. Rendkívül ambiciózusan jelentette be a cég, hogy globálisan elindítja a Helio Ringet, amit ráadásul eléggé trükkös módon fog kínálni a vásárlók számára.

A CES alkalmával bemutatott Helio Ring 300 dollárba fog kerülni, de hozzá lehet majd jutni ennél jóval olcsóbban is.

Az Amazfit úgy döntött, hogy azoknak az érdeklődőknek, akik hajlandóak egy okosórát is venni a gyűrű mellé, jelentős kedvezményt fog biztosítani. Hogyan néz majd ez ki? Nos, jelen állás szerint azok kaphatják majd meg olcsóbban a terméket, akik a Cheetah Pro vagy a T-Rex Ultra okosórák valamelyikére is befizetnek egyúttal. Ilyen esetben a Helio Ringért már csak 150 dollárt kell majd kifizetni, vagyis éppen féláron lehet hozzájutni az eszközhöz. Ezek az eredeti fogyasztói árukon 300 és 400 dollárba kerülnek.

Galéria megnyitása

Május 15-én indul a viselhető kiegészítő forgalmazása az Egyesült Államokban. A vállalat nem győzte hangsúlyozni, hogy az okosóráival együtt lehet majd a legtöbbet kihozni a termékből, ilyenkor a különböző termékek méréseit összegezi, összefésüli a Zepp egészségügyi háttérszolgáltatása. A Zepp alkalmazás még több információt tud majd biztosítani a vásárlók számára, mélyebb elemzéssel szolgálhat a testedzésekről vagy éppen a pihenésekről, alvási ciklusokról.

Galéria megnyitása

Többször kiemelte a cég, hogy akár a profi sportolók számára is jó eszköz lehet a Helio Ring, de azért ezt érdemes fenntartásokkal kezelni, sok sportoló aligha szeret ékszerekkel versenyezni vagy intenzíven edzeni. A gyűrű képes lesz rendszeresen mérni a pulzust és az alvási ciklusokat is figyeli. Képes a rendelkezésére álló adatokból megbecsülni az emberek energiaszintjét is.

Galéria megnyitása

A Samsung is hamarosan előáll a saját okosgyűrűjével, a Galaxy Ring kapcsán az a hír járja, hogy akár nyolc méretben is forgalomba kerülhet majd. Ez a szempont lehet, ami az Amazfit megoldásának a gyengéjét jelentheti. Egyelőre ugyanis csak kettő méretről lehet hallani, egy 10-es és egy 12-es méret készül egyelőre. Egy gyűrűnél azonban fontos lenne, hogy minél szélesebb választék álljon rendelkezésre a méretet tekintve. Érdekes lesz majd azt látni, hogy a felhasználók hogy viszonyulnak majd a szűk választási lehetőséghez.

Galéria megnyitása

A Helio Ring tömege kevesebb mint 4 gramm és csak 2,6 milliméter vastag. Annak köszönhetően tud ennyire könnyű lenni, hogy titánból készül, ennek köszönhetően a strapabírósága sem lesz kérdéses, és azt is hozzá kell tenni, hogy ezáltal bőrbarátnak tekinthető. A Zepp ezzel a fejlesztéssel egy „Best of CES” elismerést is bezsebelt, és már sokan tesztelték megelégedéssel a gyűrűt, ezért lehet igazán bizakodó a vállalat.

Galéria megnyitása

Az viszont nagy kérdés, hogy az emberek mennyire lesznek vevők egy újabb magukra akasztható elektronikai eszközre. Ez idén biztosan kiderül, miután egyre több vállalat jelenti be, hogy jön az okosgyűrűje. A legnagyobb várakozás pedig a Galaxy Ringet előzi meg, az ott tapasztalható érdeklődés lesz majd az igazán mérvadó. Állítólag már az Apple is dolgozik egy gyűrűn, de az még jóval odébb lehet.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére