indiePon - Készül a Hyper Light Drifter alkotóinak új játéka

Valamint: Epic Store-exkluzív lesz a Phoenix Point, Enhanced Editiont kap a Seven: The Days Long Gone, jön a prémium verziós Dwarf Fortress, mutáns zöldségeket termeszthetünk, de más érdekességeket is találhattok.

indiePon - Készül a Hyper Light Drifter alkotóinak új játéka

Csodaszép lesz a Solar Ash Kingdom

A fantasztikus Hyper Light Driftert megalkotó Heart Machine felfedte új projektjét, a Solar Ash Kingdomot.

Egy gyönyörű történetre számíthatunk, melyet a világ, a hangulat, a karakterek, illetve a játékmenet mesél el, és aminek létrehozása nem kevés időbe telik. A trailer alapján egy színpompás alternatív dimenzióban fogunk gyorskorcsolyázni. Bár a látvány itt-ott emlékeztet rá a mély lilákkal és ciánkékekkel, vagy a köpenyes főhőssel, a fejlesztők hangsúlyozták, hogy nem a Hyper Light Drifter folytatásáról van szó.

A kiadásért az Annapurna Interactive felel, náluk volt például a What Remains of Edith Finch is, tehát ez jó jel. A videó végén látható jelzés miatt valószínű, hogy a Solar Ash Kingdom az Epic boltjába fog érkezni, ha egyszer megjelenik.

Egy évig csak az Epic Store-ban lesz kapható a Phoenix Point

Az XCOM-ot is megalkotó Julian Gollop bejelentette, hogy új játéka, a nemrég ismét elcsúsztatott, és az XCOM-ra eléggé hasonlító Phoenix Point az első évben csak az Epic boltjában lesz elérhető. Gollop szerint a megállapodás garantálja, hogy a megjelenés után is tovább frissülhet és fejlődhet a projekt.

Azzal a fejlesztők is tisztában vannak, hogy nem fog mindenki örülni a hírnek, hiszen a Fig-kampány alatt sokan abban a hiszemben támogatták a játékot, hogy a Steamen, illetve a GOG-on kapják meg. Technikailag ugyan még mindig igaz ez egy év elteltével, de valószínűleg maga a tény nem lesz elég a boldogsághoz.

A kampány résztvevői, illetve azok, akik március 12-ét megelőzően előrendelték a Phoenix Pointot, ingyenesen megkapják az első évben megjelenő fizetős kiegészítőket.

Enhanced Edition készül a Seven: The Days Long Gone-hoz

A lopakodós sci-fi akció-RPG 2017 végének egyik ütős játéka volt a maga szokatlan műfaj-turmixával és kreatív világépítésével. Az IMGN.PRO-Fool’s Theory fejlesztőpáros azóta sem ült a babérokon, folyamatosan dolgoztak a projekten. Ennek eredményét mi is megkapjuk az Enhanced Editionnel, ami ingyenesen jár az eredeti verzió tulajdonosainak.

Sajnos még nincs patch notes ahhoz, hogy mi változik a friss verzióban, de a bejelentésből annyi kiderül, hogy sok régi hibát kijavítottak, és odafigyeltek a visszajelzésekre is. Biztosan benne lesz viszont a Drowned Past kiegészítő, további kalandokkal, lopakodással és zsákmánnyal, cirka hét órán át.

A Seven: The Days Long Gone Enhanced Edition március 26-án érkezik PC-re és PlayStation 4-re. Az eredeti változatot megtaláljátok a Steamen és a GOG-on, van hozzá demó is.

A Steamre tart a Dwarf Fortress

Az ASCII grafikájáról és páratlan összetettségéről ismert, procedurálisan generált létszimulátor megújult látványvilággal, valamint Workshop-támogatással érkezik.

A klasszikus eredeti továbbra is ingyenes marad és frissül, de az új változatért fizetnünk kell. A fejlesztő Bay 12 Gamesnek 16 év után sem áll szándékában abbahagyni a munkát, és a bevétel segíteni fogja őket ebben.

A feladat változatlan: egy törpekolóniát irányítunk, szembesülve a legkülönfélébb problémákkal, melyek közül sokat épp a lakók okoznak.

A „prémium” Dwarf Fortress a Steamen és az itch.io-n lesz elérhető, a megjelenési dátum még nem ismert.

11 perc a Tactical Breach Wizardsból

A Suspicious Developments körökre osztott stratégiájában a rendőröknek mágikus erejük van, így vadásznak drogdílerekre és terroristákra.

Fontos szerepet kap a történet: minden felvett varázslózsarunak saját háttérsztorija és személyisége lesz. Ha a küldetéseket hatékonyan, kevés lépésből oldjuk meg, stíluspontokat kapunk, amikből különböző kozmetikai cuccokat vehetünk. A manát különleges varázslatokra költhetjük el.

A Tactical Breach Wizards munkálatainak még nincs vége, de steames oldala már van.

Mutáns zöldségek az Atomicropsban

A játék egy posztapokaliptikus farmszimulátor, melyben mutáns növények termelése lesz a feladatunk, ráadásul meg is kell őket védenünk mindenféle szörnyektől.

Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, a pusztaság felfedezésére és új magok megtalálására lesz szükség, de közben arra is érdemes figyelni, hogy otthon nem randalírozik semmilyen betolakodó. Ha nagy növényeket termelünk, több pénzt kapunk, így ajánlatos bogarakkal etetni a mutáns zöldségeket.

Házasodhatunk is, akár valakivel a közeli városból, akár egy paradicsommal. Társunk segíteni fog kalandjaink során, sőt, testőrként funkcionál. A fejlesztők barátságos állatkákat, malacokat, csirkéket, teheneket ígérnek.

Az Atomicropson 2017 óta dolgoznak, a megjelenést idén tervezik. A hivatalos oldalon feliratkozhattok a hírlevélre.

Véres gyilkosságokról szól a To the Moon alkotóinak új játéka

A Freebird Games nevét a To the Moonról, vagy a Finding Paradise-ról ismerhetitek. Most bejelentették, min dolgoznak manapság: az Impostor Factory témája a gyilkosság.

Egyelőre nagyon keveset tudni a játékról, de a stúdió szerint eddigi követőiknek ismerős lesz. Azt is hangsúlyozták ugyanakkor, hogy éles váltás történt a megszokott történetstruktúrában, hiszen olyan sztoriról lesz szó, ami egy véres gyilkosságsorozat körül bonyolódik.

Közben kiadták a Paper Memories: Comic Stories from To the Moon and Finding Paradise című gyűjteményt, amit DLC-ként érhetünk el mindkét játékhoz, és három képregényt tartalmaz, melyekben a már ismert karakterek szerepelnek, de van bónusz zene is. Megtaláljátok a Steamen.

Az Impostor Factory csak jövőre fog megjelenni.

Belenézhetünk a Weedcraft Inc-be

A Weedcraft Inc lényege a marihuána termelése és eladása Amerikában, alaposan belemerülve az ország és a problémás növény összetett kapcsolatának pénzügyi, politikai, valamint kulturális részleteibe.

Gondosan meg kell terveznünk az erőforrások felhasználását, miközben az áru elkészítésére és terítésére is figyelnünk kell. Hatalmas növényeket nemesíthetünk, keresztezhetjük őket, hogy egyedi példányokat kapjunk, munkatársakat bérelhetünk, és szembenézhetünk a versenytársakkal.

Úgy tűnik, a fejlesztő Vile Monarch a politikai elemekre is nagy hangsúlyt helyez: többféle módon kezelhetjük a marihuána eladásának törvényi vonzatait, a politikusoknál lobbizva a legalizáció érdekében (orvosi, illetve magáncélokra is), vagy az alvilági utat választva lefizethetjük a rendőrséget. „Tárgyalópartnereinknek” megvannak a saját céljaik, így folyamatosan egyensúlyozunk majd a kockázat és a nyereség között.

A helyszín egy 3D-s város, ahol egy garázsban elhelyezett üvegházból kiindulva építjük fel független drogbirodalmunk utcai hálózatát. A játék nem teljesen sandbox, lesz egy kerettörténet, mely a különböző karakterekre, illetve kihívásokra összpontosít.

A videó Johnny és testvére, Clyde történetét vázolja fel: apjuk nemrég halt meg, maga mögött hagyva néhány növényt, amiket orvosi okokból tartott. A fiúk megpróbálnak pénzt csinálni a lehetőségből…

A Weedcraft Inc április 11-én jelenik meg a Steamen.

Cyberpunk kaland lesz a VirtuaVerse

A Theta Division point-and-click kalandjátéka a nem túl távoli jövőbe visz minket, ahol egy MI erősebb lett, mint bármelyik kormányzat. Az emberek egy neurális hálózatra csatlakoznak, és kiterjesztett valósággal irányítják őket, az eső pedig természetesen csak esik és esik…

A főhős egy hekker-csempész, Nathan, aki KV-graffitiművész barátnőjét, Jayt keresi. A történetben a digitális archeológia, a KV-technomancerek és a kriptosámánok mellett igazi cyberpunk hangulat várható.

A VirtuaVerse megjelenése hamarosan várható, steames oldal itt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap