indiePon - Hatodik születésnapját ünnepli a Warframe

Lesz még egy afrofuturisztikus stratégia-RPG, asztrológiára épülő doktorkodás, skandináv cyberzsaruk, interaktív film, és más érdekességek is.

indiePon - Hatodik születésnapját ünnepli a Warframe

Hat éves a Warframe

A játék a Digital Extremes utolsó mentváraként indult (elég döcögősen), mely arra volt hivatott, hogy megmentse a stúdiót. Nos, küldetés teljesítve: a Warframe manapság egy virágzó, népszerű univerzumot nyújt, sőt, rajongói összejövetelt is tartanak hozzá minden évben.

A hatodik születésnap alkalmából a következő két hétben, egészen április 10-ig kozmetikai jutalmakat kapunk a belépésért, néhány bónuszfeladat elvégzése után pedig miénk lehet egy teljes szett is.

A Gift of the Lotus questek nem túl nehezek csapatosan, de ajánlott hozzá a legalább tízes szintű karakter. A megszerezhető fegyverek ugyan nem csúcsmodellek, de sokkal jobbak, mint amivel indulunk, és a megfelelő modokkal akár az endgame-ig kitarthatnak.

Sokat tartogat még az idei év: a stúdió az eredeti Plains of Eidolon és Corpus Gas City remasterén dolgozik, készül az Empyrian kiegészítő, melyben multiplayer űrutazás várható, némi FTL-szerű hajócsatával fűszerezve, és a történet is folytatódik majd.

A Warframe ingyenesen tölthető le a Steamen, vagy a hivatalos oldalról.

Afrofuturista stratégia-RPG-t jelentettek be

Mostanában sok XCOM-ihletésű játék készül, de a We Are The Caretakers kiemelkedik a tömegből a maga afrofuturista stílusával és környezetvédelmi elemeivel.

A Heart Shaped Games stúdió projektjében egy high-tech csapatot irányítunk, a feladat pedig az, hogy megvédjük a hatalmas energiatermelő állatokat, amiken a civilizációnk nyugszik. A stratégiai menedzsment és a körökre osztott harcok mellett diplomáciai képességeinkre is szükségünk lesz.

A helyszín nem a Föld, és ez lehetővé tette a csodálatos karakterek, ruhák, lények és építészeti stílusok létrehozását. A munkában részt vesz a Blizzard egykori művésze, Anthony Jones is.

Lesz történet, de fontos szerepet szánnak az újrajátszhatóságnak, ezért a kampányok procedurálisan generálódnak. A korai hozzáférés idén indul, nagyjából 9-12 hónapig tart majd. Kezdetben csak egy szcenárió lesz elérhető, de erre az alapra építve bekerül a kampány, illetve új frakciók és helyszínek is.

A We Are The Caretakers steames oldala már él.

Új játékon dolgozik a Her Story alkotója

Emlékeztek a Her Story-ra? Sam Barlow interaktív filmje zseniális alkotás volt. A Telling Lies olyan, mint a formátum fejlődésének következő lépcsőfoka: négy ember életét nézzük át lopott, titokban felvett videókon át, hogy felderítsük az őket összekötő, sokkoló eseményt.

Egy virtuális laptopot fogunk használni, amin egy szintén lopott NSA adatbázis is van. Kulcsszavakat keresünk a felvételeken, összevetjük az egyes karakterektől megszerzett információkat, hogy kirakhassuk a teljes képet, miközben az sem teljesen tiszta, hogy kinek a bőrébe bújva tesszük mindezt.

A Telling Lies a tervek szerint idén jelenik meg, a Steamen kívánságlistázható.

Júniusban indul a Hell Let Loose korai hozzáférése

A Black Matter stúdió realisztikus, csapatalapú, járműves harccal felturbózott, második világháborús lövöldéjéről még 2017 októberében írtam, amikor a kickstarteres kampány folyt. A kitűzött összegnél majdnem kétszer többet sikerült összeszedniük, és most az early accessre készülnek.

50v50 fős csaták, erőforrás-, és utánpótlás-menedzsment, stratégiai döntések, valamint 14 játszható szerep (például medic, scout, gunner, engineer) vár ránk, a csapatmunkának pedig kulcsfontosságú szerepe lesz.

A Hell Let Loose korai hozzáférése június 6-tól érhető el a Steamen. Előtte bétatesztet tartanak az április 5-i hétvégén, és még másik kettőt, amiknek egyelőre nem közölték a dátumát.

Retro FPS a Kickstarteren

A Prodeus a modern renderelést ötvözi a szándékos low-fi darabossággal, és pörgős, véres lövöldözéssel. A pályaszerkesztőt korán megkapjuk hozzá, segítségével villámgyorsan lehet összerakni egy-egy alapszintet pár szobával, ellenféllel, fegyverekkel és egyebekkel.

Szabad kezet kapunk a látványvilág megváltoztatásában, akár teljesen minimalista stílust is kreálhatunk. Több ellenséges frakcióval állunk majd szemben. A kickstarteres kampány célja, hogy idén elindíthassák a korai hozzáférést. A teljes megjelenés 2020-ra várható multiplayer és co-op lehetőségekkel, de egészen 2021-ig kitart a jelenleg tervezett frissítések listája.

A gyűjtés április 24-ig tart, és a Prodeus steames oldala is elkészült már.

Skandináv cyberzsaru lennél?

A Whispers of a Machine lehetővé teszi ezt. A Kathy Rain alkotóinak, a Clifftop Gamesnek új sci-fi kalandjátékról van szó, melynek poszt-MI világa tele van kibernetikusan felturbózott rendőrökkel. Egyikük a főhős, Vera különleges ügynök.

A történet szerint az MI-ket betiltották, de néhány ember szerint ez hülyeség, ezért egy szuperintelligens MI elkészítésén szorgoskodnak, miközben a gyilkosságoktól sem riadnak vissza. Ezek keltik fel Vera figyelmét, aztán szép lassan belekeveredik a dologba.

Kibernetikus zsaruként Verának van pár trükkje a Blue nevű nanolöttynek köszönhetően. A cucc szuperképességeket ad neki, amik idomulnak cselekedeteihez és gondolataihoz, ezért a lehetőségek játékstílusunktól függően változnak, ezzel pedig a fejtörőket is máshogy tudjuk megoldani.

Verának megvan a maga fájdalmas múltja, mint minden kitalált rendőrnek, vagyis nem hiányoznak majd a fontos döntések és morális dilemmák sem, melyek többféle befejezésre futhatnak ki.

A Whispers of a Machine április 17-én jelenik meg a Steamen.

Asztrológus-komédia lesz az Astrologaster

A Nyamyam stúdió játékában az egyébként Erzsébet királynő kortársaként valóban élt, angol Dr. Simon Forman (ál)orvost alakítjuk, aki a csillagok segítségével próbált gyógyítani.

Az eseteket Forman kutatásai ihlették, persze nyilván némi szabadsággal kezelve. A betegek mindig új problémákkal jönnek vissza hozzánk, ezek pedig azon alapulnak, amit legutóbb mondtunk nekik. Az orvoslás helyett itt inkább társadalmi folyamatokról tanulunk majd, miközben a horoszkópokat szerkesztgetjük.

Az Astrologaster május 9-től vásárolható meg a Steamen.

Magányos hős egy lovecrafti kalandban

Az Elden: Path of the Forgotten egy középkori horror-RPG, egy lovecrafti ihletésű óda, csodálatos pixel-látványvilággal.

A főhős, Elden egy lenyűgöző fantasy világban kószál, melyet kedvenc írónk szörnyei népesítenek be. A történetet indirekt módon mesélik el, például olyan könyvekkel, amiknek nem értjük a nyelvét. Eszköztárunkban különböző varázslatok és fegyverek szerepelnek, ezekkel kell elűznünk a visszatérő, már elfeledettnek hitt rémségeket.

Az Elden: Path of the Forgotten 2015 óta készül, de idén megjelenik. Steames oldal itt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap