indiePon – Hajszálon függ a Myst-stúdió új játékának sorsa

Lesz még például Lorca kapitány a Star Trek Online-ban, három órányi Rebel Galaxy Outlaw, Little Misfortune-demó, egy holdbéli rituálé, és más érdekességek is.

indiePon – Hajszálon függ a Myst-stúdió új játékának sorsa

Veszélyben a Firmament?

A Mystet megalkotó Cyan legújabb projektjének kickstarteres kampányáról március végén írtam. Akkor úgy véltem, pikkpakk teljesül az amúgy nem kis összegű cél, de mint kiderült, nem ez a helyzet.

A gyűjtés április 26-án, vagyis két nap múlva zárul, és a cikk készültekor még mindig hiányzik nagyjából 130 ezer dollár. A Kickstarter a mindent, vagy semmit elv alapján működik, vagyis ha egyetlen dollárral kevesebb a végeredmény, az egész kampány sikertelennek számít, és a Cyan egy vasat sem kap.

A számláló folyamatosan araszolgat felfelé, tehát esélye még mindig van annak, hogy meglesz a dolog. Bár a stúdió viszonylag keveset árult el a játékról, azt tudjuk, hogy egy PC-re és VR headsetekre készülő, a csapat eddigi munkáiban gyökerező, de steampunkosabb kalandról lesz szó, melyben egy MI társaságában nézünk szembe a kihívásokkal.

Ha megtetszett a koncepció, a Kickstarteren ti is támogathatjátok a fejlesztőket!

Lorca kapitány a Star Trek Online-ban

Véget ért a Star Trek: Discovery második évada, de az MMO-ban javában tart a crossover-event. A következő szakasz a Rise of Discovery címet viseli, és visszatér benne Lorca kapitány, valamint Landry parancsnok is.

A sorozat első szezonja számos megválaszolatlan kérdést hagyott hátra Lorcával kapcsolatban, Landry pedig váratlanul és véresen távozott. A frissítés célja, hogy betömjön néhány lyukat, és némi háttérinformációt szolgáltasson a párosról. Az események az első szezon előtt játszódnak, meg kell majd mentenünk Lorcát, és a klingonok sem fognak hiányozni.

A sztorin kívül új reputációs szint is várható, a tier 6-os hajókat pedig bárki elérheti ezentúl. Bővebb részleteket a Rise of Discovery május 14-i érkezése előtt tudunk meg.

Három óra a Rebel Galaxy Outlawból

A Rebel Galaxy Outlaw tele lesz törvényenkívüliekkel, robbanásokkal, a valóságra cseppet sem hasonlító űrharcokkal, és kiváló zenékkel.

A Double Damage Games 2015-ös Rebel Galaxy-ja (tesztünk itt) nagy siker volt, és az új projektet is úgy tervezik, hogy legalább ilyen jó élményt nyújtson. A pörgős csaták mellett több, mint húsz órányi rádióműsor, szabadidős tevékenységek (például kockapóker, vagy billiárd), számos karakter és feladat vár ránk. Itt nem az univerzum megmentése a cél, sokkal nagyobb vonzása van néhány kreditnek.

Az események 34 évvel a Rebel Galaxy előtt játszódnak, néhány, a Földhöz ezúttal közelebb eső csillagrendszerben. Juno Markev, egy csempész bőrébe bújunk, aki visszavonultan élt, míg az események rá nem kényszerítették arra, hogy visszatérjen. Egy félresikerült munka során a hajónk is tönkremegy, és jelentős adósságunk keletkezik régi barátunknál, aki egyébként kaszinótulajdonos… Igen, a hangulat egy az egyben olyan, mint a Firefly-ban, vagy a Wing Commander: Privater-ben.

A stúdió „frontembere”, Travis Baldtree három órás húsvéti streamben mutatta meg a játékot, a kereskedést, a lövöldözést, és mindenfélét, egy cuki sityakkal a fején.

A Rebel Galaxy Outlaw megjelenése hamarosan várható PC-n, PlayStation 4-en és Nintendo Switch-en.

Demót kapott a Little Misfortune

Ha játszottatok a Fran Bow-val, biztosan nem felejtitek el a fejlesztő Killmonday Games nevét. A stúdió új alkotása, a Little Misfortune ugyanabban a világban játszódik, mint elborult elődje, és hasonlóképpen furcsának ígérkezik.

Egy interaktív történetről van szó, melynek középpontjában a felfedezés és a karakterek állnak. Sötét és édes kaland lesz, komoly következményekkel járó döntési helyzetekkel. A főhős Misfortune Ramirez Hernandez, egy fejlett képzelőerővel rendelkező, nyolc éves kislány, aki az örök boldogságot keresi, hogy ajándékba adhassa a mamájának. Új barátjával, Hang úrral az erdőbe indul, ahol rengeteg rejtély és némi balszerencse vár rá.

A lehetőségek között olyasmik is lesznek, mint a zsebtolvajlás, vagy a különböző állatkák (kutya, hal, farkas, kraken, macska, róka) simogatása.

A Little Misfortune idén érkezik, a steames oldal már él. Most innen, vagy az itch.io-ról letölthettek hozzá egy demót, ami bár rövid, de tökéletesen megadja az alaphangulatot, és illetve bemutatja a főbb karaktereket, a játékmenetet, és a felvázolt világot.

A hónap végén jön a Mordhau

A Kickstarteren csaknem 300 ezer dollárt összegyűjtő, középkori harci témájú multiplayer játékban a tervek szerint 64 fős ostromok, illetve a Chivalry: Medieval Warfare-re, vagy a Mount & Blade-re hasonlító küzdelmek lesznek.

A palettán szerepelnek még kisebb összecsapások, lovasrohamok, MI-hordák elleni csaták, egy battle royale mód, illetve a hódításra kihegyezett Frontline, ahol két csapat próbálja elfoglalni a kijelölt pontokat és az ellenfél bázisát.

A Mordhau április 29-én jelenik meg a Steamen.

Korai hozzáférésben a Levelhead

A Butterscotch Shenanigans stúdió co-op platformerének kampánymódjában csomagokat kell szállítanunk furcsán kétdimenziós, életveszélyes területeken át. Segítségünkre lesznek különböző speciális képességek, mint a repülés, vagy a falakon való átugrás, és akár négyesben is próbálkozhatunk.

Több, mint százféle kreatív elem áll rendelkezésünkre három különböző helyszínen, és a pályákat szintén megcsinálhatjuk közösen is. A kész alkotásokat megoszthatjuk másokkal, sőt, ranglistákon is villoghatunk.

A Levelhead korai hozzáférése a Steamen érhető el. Nagyjából 6-12 hónapig tart majd, a teljes verzióban még több pálya, játékmód, kreatív elem, illetve történet vár ránk a tervek szerint.

28 napig tart a Ritual of the Moon

Mármint szó szerint: naponta öt percet tölthetünk el vele, ezalatt memóriajátékokat, szimbólumrajzolást, és a Föld jövőjéről szóló döntéseket kínál fel nekünk.

Egy boszorkányt alakítunk, akit a Holdra száműztek, és minden nap a Földet kell néznünk, azon morfondírozva, hogy vajon mi történt a nővel, akit szerettünk. A több szálból álló történet középpontjában a magány, a hatalom, és a gyógyulás áll. Döntéseink összessége hat különböző befejezésre futhat ki. A játék része a napi meditáció is, így mindig kapunk egy mantrát.

A látványvilág nagyon érdekes: minden egy valódi tárgy szkennelt, digitálisan módosított verziója, amit vagy talált, vagy elkészített a fejlesztőcsapat. A felhasznált anyagok között agyag, vászon, papír, szárított növények, gyapjú, drót, műanyag, kristályok, és sok minden más szerepel.

A Ritual of the Moon a Steamen és az itch.io-n szerezhető be.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap