indiePon – Barátságosabb lesz az Elite Dangerous

Valamint: elutazhattok Indiába, tankokkal mókázhattok, piromániás kártyajátékkal ismerkedhettek, de más érdekességekről is olvashattok.

indiePon – Barátságosabb lesz az Elite Dangerous

Nagy frissítést kap az Elite Dangerous

Az űrszimulátor április 23-án érkező update-je egy rakásnyi fejlesztés mellett könnyebbé teszi az új és visszatérő játékosok életét.

Bekerül a Beginner’s Zone, ahol a zöldfűlűek felfedezhetnek néhány rendszert, miközben beletanulnak a játék kezelésébe. Egyszerűbbek lesznek a küldetések, és alacsonyabbak a költségek. A segítség addig tart, míg el nem érjük az első harci, kereskedelmi, vagy felfedezős rangunkat.

A pilóták kézikönyvével megismerhetjük az elérhető lehetőségeket, illetve az ezekhez szükséges feltételeket. Új modulok is lesznek az állomásokhoz való dokkoláshoz, és az úticél kijelöléséhez, melyek a hajók alapfelszerelésének részei. A navigációs panelen egy terület fontos információit láthatjuk, például az útvonalakat, feladatokat. Átdolgozták a kereskedelmi képernyőt, és a piac kezelőfelületét is.

Az Interstellar Initiatives keretében többfázisos eventek várhatóak.

További részleteket itt találtok.

Indiába visz a Raji: An Ancient Epic

A Nodding Heads Games által fejlesztett akció-platformer főhőse Raji, egy fiatal, vörös ruhát viselő lány, aki öccsét szeretné megmenteni a gonosz démonúr, Mahabalasura karmai közül. Egy demó is elérhető a Steamen.

Az egész alkotást átszövi a jól sikerült harcrendszer, illetve a magával ragadó zene és a csodaszép helyszínek. A stúdió a hindu és balinéz mitológiára alapozta ezt a lenyűgöző világot, a grafika nagy része kézzel készült. Az autentikus hatás érdekében a csapat Rajasthanba és Balira is elutazott, hogy „tereptanulmányokat” végezzen.

Mindez meg is jelenik a játékban, a bevezető pálya például egy romos, a dzsungel által meghódított templom, ahol mindent moha és kőtörmelék borít. A látványt részletgazdag falfestmények, hatalmas szobrok és festett üveggel díszített folyosók teszik teljessé, a láthatár sejtelmes ködbe burkolózik.

A zene összetéveszthetetlenül indiai, lassanként csordogál, de ahogy a harc hevesebbé válik, a muzsika is felgyorsul. A demó jó bepillantást nyújt Raji képességeibe és mozgásába, varázsbotja például villámcsapást és egyéb finomságokat tud, így a lány elbánhat a bizarr démonokkal.

A kickstarteres kampány ugyan nem sikerült, de a fejlesztők tovább dolgoztak a projekten, márciusban pedig kiadói megállapodást kötöttek a Super.commal. A megjelenés jövőre várható.

Májusban jön a BioShock-stílusú horrorjáték

A Storm in a Teacup belső nézetes, Unreal motorral készült alkotásában, a Close to the Sunban nincs harc. Van viszont Nikola Tesla, aki elég mogorva fickónak bizonyul.

A történet eseményei egy alternatív 19. században zajlanak, ahol a technika kicsit fejlettebb. Tesla egy hatalmas hajót épített a világ tudósainak Helios néven, hogy nyugodtan dolgozhassanak, de valami baj történt, és az egész helyet lezárták. Karakterünk, Archer Rose újságíró is itt van, testvérével, a kutatóként dolgozó Adával együtt, és Tesla senkit sem enged ki.

A Close to the Sun május 2-án jelenik meg az Epic Store-ban.

A Dead Space-re hasonlít a Negative Atmosphere

A projekthez kiadott videón öt hónapos munka eredményét láthatjuk, de van benne minden, ami kell: vér, menő látványelemek, villódzó vészfények és furcsa hangok a távolban.

A történet egy hidegháborútól szenvedő univerzumban játszódik, ahol az MI-k szerves processzormagokat használnak. Karakterünk Samuel Edwards, egy ex-szanitéc, akit sorsa a TRH Rusanov nevű teherhajóra vetett.

A fejlesztő Sun Scorched Studios jelenleg a Patreonon gyűjt támogatásokat a munkához, de játszható demót, illetve kickstarteres kampányt is terveznek még idén.

12 perc a Prodeusból

A retro FPS kickstarteres kampányáról nemrég írtam. Most kaptunk egy felvételt arról, hogyan néz ki a projekt a gyakorlatban.

A gyűjtés egyébként sikeres volt: bár még nincs vége, de a kért összeg már megvan. A korai hozzáférés indulása ősszel várható, a teljes megjelenés pedig jövőre.

Ingyenes az Axiom Soccer korai hozzáférése

Az Earthbound Games játéka leginkább egy ágyúkkal fűszerezett Rocket League-re hasonlít. 2v2 helyi, vagy 3v3 online meccseken csaphatunk össze benne másokkal, vagy botokkal kis légpárnás tankjaink segítségével, megpróbálva bejuttatni a labdát az ellenfél kapujába.

A kapukban van egy robotkar, ami kis pajzsot tart, kitakarva a "háló" egy részét. A kart bármelyik csapattag mozgathatja, ha szükségesnek látja, így a pontszerzés nem is lesz olyan egyszerű.

Az Axion Soccert a Steamen keressétek. A korai hozzáférést 3-4 hónaposra tervezik, új játékmódok is várhatóak ezalatt.

Színes tankok mókáznak a Tiny Tanksben

A helyi, vagy online multiplayerben játszható tankos lövöldében fel kell robbantanunk játékostársainkat, elkerülnünk a lézersugarat, és nem maradhat el az ugrálás sem.

A minimalista látványvilág pörgős meccseket takar. Többféle mód közül választhatunk, egyes helyeken olyan módosítók is befolyásolják tankunk viselkedését, mint a hó, a sötétség, vagy az alacsony gravitáció.

A Tiny Tanks korai hozzáférésben érhető el a Steamen, a teljes verzió megjelenését jövő tavaszra-nyárra tervezi a fejlesztő LeadFollow Games.

Kártyajáték piromániásoknak

A Deck of Ashesben egy nyílt világot fedezünk fel, zsákmányt szerzünk, fejlődünk, és kártyákat gyűjtögetünk, mindezt a tűz bűvöletében.

Szabadon utazhatunk, meglátogathatjuk táborunkat, erőforrásainkkal feltuningolhatjuk, vagy karakterünket tápolhatjuk, esetleg lapokat és perkeket vehetünk. Hőseink felelősek a Hamuátok előidézéséért, ezért a feladatuk az, hogy mindent rendbehozzanak, tűzzel harcolva a tűz ellen.

A Deck of Ashes szintén korai hozzáférésben van a Steamen. Jelenleg a történet négy fejezetét tartalmazza, több, mint száz kártyával együtt. A továbbiak a második félévben várhatóak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap