indiePon - A mainstreamen túl 16. rész

Egy új Wadjet Eye-játékról, néhány folytatásról, egy nagyon különös, kísérleti horrorjátékról és egy nosztalgikus akció-RPG-ről is olvashattok a mai epizódban, más érdekességek mellett.

indiePon - A mainstreamen túl 16. rész

Augusztusban jön a Wadjet Eye Games új játéka

A démonok és az emberiség védelmezőinek harcáról szóló Unavowed készülését még 2016 márciusában jelentették be, most pedig kiderült, hogy augusztus 8-án fog megjelenni. A természetfeletti témákat hordozó kalandjáték több száz éves hősök egy csoportjáról szól, akik a színfalak mögül óvnak minket az árnyakban lapuló gonosztól.

A történet természetesen krízishelyzetben veszi kezdetét: vérfrissítésre van szükség ahhoz, hogy megmaradhasson az általunk ismert világ, melyet minden eddiginél szörnyűbb veszély fenyeget. Az újonc mi leszünk - karakterünket nemrég szabadították ki az őt megszálló démon karmaiból, de eközben elvesztette régi életét, így friss lehetőségek és célok nyíltak meg előtte.

A játékot olyan történetalapú RPG-k inspirálták, mint a Dragon Age-sorozat (sőt, az egykori DA-író Jennifer Hepler is segített az Unavowed-sztori összerakásában), és a fejlesztők a Wadjet Eye-ra eddig jellemző point-and-click kalandok (például Primordia, Shardlight) bátor továbbfejlesztésének szánják. Választott nemünk és hátterünk befolyással bír majd a történetre, a csapat összetétele pedig átalakítja a fejtörők megoldását.

A steames oldal már él, de árat és előrendelési opciót még nem tartalmaz.

A versenypályáktól az űrcsatákig

A Redout egy 2016-os, futurisztikus versenyjáték volt, melyet mi is teszteltünk annak idején. Folytatása, a Redout: Space Assault megőrizte elődje sebességét, de a versenypályákat űrbéli harcokra és taktikákra cserélte.

A jövőben járunk, mikor az emberiség kétségbeesetten kutat egy új otthon után. Választanunk kell majd, hogy az autoriter berendezkedésű Kolonizációs Flotta, vagy a lázadók oldalára állunk, hiszen mindkét csoport merőben más elképzelésekkel rendelkezik fajunk jövőjét illetően. Versenyzés helyett az űrben repkedünk és lövöldözünk, vagy nagyobb hajókat irányítunk.

Itt lép be a taktikai rész: nem egyetlen jármű parancsnokai leszünk, hanem használhatunk fejleszthető korvetteket és vadászgépeket, nekimehetünk az ellenséges anyahajóknak, támogathatjuk és javíthatjuk a flottát, kísérhetjük a szállítóhajókat.

Bár lesz kampány, a hangsúly a multiplayer csatákon van. A steames oldal már él, megjelenés 2019 elején.

Frissül a Monster Prom

Három hetünk van arra, hogy partnert találjunk az év végi bálra, így számos abszurd és vicces helyzetbe keveredünk, miközben egyre ügyesebben próbáljuk elcsábítani osztálytársainkat - ez a Monster Prom című „randiszimulátor” lényege. Az alapanyagot még remek látványvilág, szókimondó párbeszédek és komoly döntések fűszerezik, de van multiplayer lehetőség is, maximum négy főre.

Az új F*ckin’ Hot Update tovább gazdagítja a mókát szezonális outfitekkel, egy titkos befejezéssel, friss térképpel, fotógalériával és gyűjtögethető steames kártyákkal. A játék a nyári vásár keretében kicsivel több, mint tíz euróért vásárolható meg.

Készül az Anodyne folytatása

A Zelda-szerű kalandjáték tele volt felfedezhető labirintusokkal, legyőzhető bossokkal és megszerezhető kincsekkel, a felszín alatt pedig egy meglepően személyes és filozofikus történet bújt meg. A folytatás, az Anodyne 2: Return to Dust régimódi, low-poly 3D-s grafikát ölt magára és egy kis sci-fit is behoz a képbe, de alapjaiban ugyanaz marad, mint elődje.

Az eredeti Anodyne folyton emlékeztetett minket takarítói szerepkörünkre, az egyik legfontosabb eszközünk is egy seprű volt. A második részben Novát, a nanotakarítót alakítjuk, aki keresztül-kasul bejárja a világot, hogy összeszedje a veszélyes nanoport.

A fejlesztő Analgesic Productions szerint a Final Fantasy-sorozathoz hasonlóan a játék sztorija különálló egység lesz, csak néhány elem tér vissza az előzményből, azt nem kell végigjátszanunk ahhoz, hogy értsük, mi történik.

Az Anodyne 2: Return to Dust a Steamen és az itch.io-n fog megjelenni a jövő év elején.

Korai hozzáférésben az Objects in Space

Az űr-sandbox játékban a hajók nem büszke harci gépek, hanem inkább lopakodó tengeralattjárókhoz hasonlóan osonnak a kozmoszban, mely tele van kalózokkal, szervezett bűnbandákkal és korrupt kormányokkal. A játékmenet alapja kicsit ismerős lehet például az Elite Dangerousból: hajónkkal repkedünk, feladatokat vállalunk el, kereskedünk, fejlesztjük a járművet, és néha harcolunk is.

Van azonban néhány különbség. A navigáció egy térkép segítségével történik, melyen kijelöljük az utat. Különböző állomások és szobák között kell váltogatnunk, attól függően, hogy mit csinálunk. Co-op nincs.

A steames korai hozzáféréses szakaszt kettő-öt hónapra tervezi a fejlesztő Flat Earth Games, de ha szükséges, meghosszabbíthatják. Az éles verzióban a sandbox-mód mellett történetalapú kampány és tíz szcenárió is várható, melyekben különböző harci kihívásokat kell megoldanunk.

Könnyed RTS lesz a Swords & Soldiers 2 Shawarmagedon

Az eredeti Swords and Soldiers egy cuki kis valós idejű stratégiai játék volt, tökéletes azoknak, akik most ismerkednek a műfajjal, vagy nincs kedvük összetett hadseregek mikromenedzseléséhez. A fejlesztő Ronimo Games bejelentése alapján már dolgoznak a folytatáson.

A csaták egy 2D-s területen játszódnak, a mieink a bal szélső, az ellenfél a jobb szélső oldalon sorakozik fel. Van persze egységtoborzás, erőforrás-gyűjtögetés, és a rosszfiúk fokozatos megsemmisítése, de az egész vicces és aranyos formában van megvalósítva.

A második rész már korábban megjelent Wii U-ra, a PC-s változat ősszel érkezik a Steamre.

Carly és a Halál kalandjai VR-ben

Az Odd Raven Studios gótikus hangulatú, fejtörőkkel tűzdelt co-op platformjátéka, a Carly and the Reaperman: Escape from the Underworld igazán érdekes élményt kínál. A két játékos egyike PC-n vesz rész a kalandban, míg a másik VR-ben alakítja a világot a feje felett, egy hatalmas, lebegő, ragyogó lilás-rózsaszínes szemekkel felszerelt koponya és két csontkéz „bőrébe” bújva.

Carly irányítója tulajdonképpen egy szokásos 3D-s platformjátékban halad előre, de szinte minden szituációban szükség van arra, hogy csontibarátja közzbeavatkozzon: felvegye, áthelyezze a platformokat és blokkokat, illetve aktiválja a fejtörők elemeit.

A játékot a Steamen keressétek, kompatibilis az Oculus Rifttel, a HTC Vive-val és a Windows Mixed Reality headsetekkel is.

Kísérleti horrorélmény? Jöhet!

Az OK/NORMAL egy rövid, külső nézetes, kísérleti horrorélmény, melyet a korai 3D-s konzoljátékok ihlettek. Egy sötét, (rém)álomszerű dimenzióban utazunk felhő-társunkkal, és a cirka 30-45 perces kaland során a látvány egyre jobban torzul, mintha egy agyonhasznált, régi videókazettát néznénk. Nem mondom, hogy mindenki élvezni fogja, de az biztos, hogy teljesen egyedi játékról van szó. Megtalálhatjátok az itch.io-n és a Steamen.

Tökéletes nosztalgiázást nyújt az Aggelos

A Storybird Games késő 8 bites/korai 16 bites érát idéző akció-szerepjátéka, az Aggelos remek szórakozást nyújt, ha kedveljük a nosztalgikus kaland-RPG-platform-metroidvania turmixokat. A történet szerint Lumen Királyságot egy másik dimenzióból származó lények ostromolják, a mi feladatunk lesz, hogy legyőzzük őket.

Rengeteg titok és mellékküldetés vár ránk, a retrohangulat ellenére teljesen modern játékdizájn biztosítja a szórakozásunkat. Kifejezetten jó lett a grafika és a csipogós zene, a világ pedig fokozatosan nyílik meg előttünk, ahogy egyre erősebbé válunk. A nyári vásár keretében az Aggelos most mindössze tíz euróért zsákolható be a Steamen.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward