Shop menü

IGAZÁN EXTRÉM FÜLESSEL ÁLLT ELŐ A BOSE, AMIN MÉG A MÁRKANÉV SEM A MEGSZOKOTT

Egy kollaboráció keretében született meg az Ultra Open Earbuds, és olyan lett, mint egy testékszer.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Igazán extrém fülessel állt elő a Bose, amin még a márkanév sem a megszokott

Január elején néhány kiszivárgott képen megjelent egy nagyon furcsa megjelenésű Bose fülhallgató. Sokan úgy gondolták, hogy a termék a CES-en jön majd, de nem így lett, egy kicsit tovább kellett ré várni. Most viszont már megismerhetjük a Kith for Bose Ultra Open Earbuds néven futó kiegészítőt, amire furcsa felirat került.

Galéria megnyitása

Nem az áll rajta, hogy Bose, hanem a Kith jelzést kapta meg, de a Bose stílusában. A Kith egy divatmárka, és ezzel utalnak arra, hogy egy együttműködés eredményéről beszélhetünk. Sok kollaborációt láttunk már, de ilyen ötlettel most először találkoztunk, de vannak itt érdekesebb dolgok is, amit korábban még nem láttunk. Egy olyan fülesről beszélhetünk, amit az ember fel tud csíptetni a fülkagylójára. Egy kicsit hasonlít ahhoz, amivel a Huawei állt elő nemrég, de mégis másabb azért az Ultra Open Earbuds felépítése.

Galéria megnyitása

„Az új együttműködés átalakítja a viselhető audio eszközök stílusának jövőjét.” – jelentette ki a Bose.

A nevének megfelelően nyílt hangrendszerű a termék, de sajnos túl sok részletet a Bose nem árult el a szerkezettel kapcsolatosan. Azt megtudhattuk, hogy itt a vállalat beveti a korábban kifejlesztett OpenAudio technológiáját, amit még a Bose Frames napszemüveg megalkotása során hozott létre. Direktben a hallójáratba lesz irányítva a hangszórók hangja, így lesz megfelelő a hangzás, miközben valójában a hallójárat egyáltalán nem lesz takarásban.

Galéria megnyitása

A nyílt füleseknél sokszor jön elő az a félelem, hogy másokat zavar vele az ember, vagy éppen az, hogy a környezete is pontosan hallja, hogy miről beszél, mikor telefonál. Nos, itt ettől sem kell tartani, a kiszivárgó hang elenyésző lesz. A tervezés során ez fontos volt a magánélet megóvása érdekében is. Mikrofonból több is van a termékben a lehető legjobb hangminőségért, és képes lesz kiszűrni a háttérből a zavaró hangokat.

Galéria megnyitása

Támogatott az Immersive Audio technológia is, ami az Apple Térbeli hangzásához hasonlóan képes különböző módon különleges térhatást biztosítani. Ez jól jöhet majd például olyankor, mikor a felhasználó filmet néz, esetleg egy koncertfelvételt hallgat meg. Fejlett Bluetooth modult kapott az eszköz, de hogy ez pontosan mit is takar, az már nem derült ki. Bízunk abban, hogy jobb minőséget nyújtó hangátviteli eljárásokat is támogat.

Galéria megnyitása

Úgy tervezték a fülest, hogy nagyon kényelmes legyen, szépen eldolgozott részleteinek hála nem lesz zavaró viselés közben. Egész nap is gondtalanul alkalmazható. Mivel egyáltalán nem blokkolja a felhasználója hallójáratát, így valóban biztonságos még utcán is. Kizárólag feketében lesz megvásárolható a termék jelen állás szerint.

Az Ultra Open Earbuds üzemideje 7,5 óra körül alakul majd folyamatos zenehallgatás mellett, viszont ha az ember az Immersive Audio funkciót is alkalmazni szeretné, akkor ez jelentősen lerövidül mindössze 4,5 órára. Szerencsésre a fülhallgatóhoz tartozó tokban is lesz akkumulátor, amiről képes tölteni hordozás közben. Az viszont egyelőre nem ismert, hogy milyen üzemidőt tud összesen biztosítani a termék.

Galéria megnyitása

A Kith for Bose Ultra Open Earbuds 300 dollárba fog kerülni, tehát igencsak drága mulatságról beszélhetünk. A készletet viszont így is biztosan el tudják adni, mivel csak limitált példányszámban készül. Arról viszont nem szólt a fáma, hogy ez pontosan mit is jelent majd a gyakorlatban. A terméket januárt 22-én kezdi forgalmazni a Kith online és a boltjaiban egyaránt.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére