Shop menü

TESTÉKSZERRE HASONLÍTÓ FÜLHALLGATÓT TERVEZETT A HUAWEI, ÍME A FREECLIP

A vezeték nélküli fülesek terén még mindig képes újat mutatni a Huawei, a FreeClip egy nagyon érdekes kiegészítő lett.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Testékszerre hasonlító fülhallgatót tervezett a Huawei, íme a FreeClip

A Huawei a nehéz körülmények között is arra törekedik, hogy figyelemreméltó termékeket tegyen le az asztalra. A vállalat most egy teljesen egyedülálló valódi vezeték nélküli fülhallgatóval rukkolt elő, ami egyben a világ első olyan nyílt hangrendszerű fülese, melynél a jobb és a bal oldali egységek felcserélhetők, nem kell azt nézni, hogy melyiket melyik fülbe kell tenni.

A FreeClip egyszerre divatos és biztosít jó lehetőségeket zenei fronton. Úgy néz ki, mintha egy nagy méretű piercing, fülbevaló lenne a felhasználó fülében, mikor az újdonságot viseli. Elsődlegesen a fiatalabb közönséget veheti célba a vállalat ezzel a termékkel, akik már minden fronton a divatnak hódolnak. Fekete és lila színben lehet majd megvásárolni az ügyes kiegészítőt.

Galéria megnyitása

Három részből áll a FreeClip: a „Comfort Beam”, ami a fül alakjához igazodik és a fül mögé kerül, a fülbe ül az „Acoustic Ball”, ez foglalja magában a hangkeltőket, és a „C-Bridge” köti össze a két részét a terméknek. Korábban még senki nem csinált ilyen kialakítást, de a Huawei szerint teljesen megbízható lesz.

Galéria megnyitása

A Huawei a tervezés során több mint 10 ezer ember fülformájával tesztelte a terméket, és minden esetben biztos tartást nyújtott az eszköz. Szóval nem kell attól tartani, hogy kényelmetlen lesz, vagy egyszerűen leesik az ember füléről. A tartósság is fontos szempont volt, több mint 25 ezer alkalommal lehet fülbe tenni anélkül, hogy bármilyen baja esne az FreeClipnek. Titánötvözet is található a burkolat alatt, ami a tartósságot növeli.

Galéria megnyitása

A szerkezet a fülben érzékeli, hogy éppen melyik oldalon van, és automatikusan beállítja a hangcsatornákat. Itt nem kell azzal foglalkozni külön, hogy melyik egységet éppen melyik fülbe lehet illeszteni. 10,8 mm-es dinamikus hangszóró van a FreeClipben, és jó hangzást fog nyújtani a cég szerint, de több részletet ennek kapcsán sajnos nem árult el. Zajszűrés itt nincs, csak a hívásoknál fogja a felhasználó hangját kiemelni és a környezeti hanghatásokat felszámolni. Ennek köszönhetően a beszélgetések élménye jobb lehet a partner számára.

Galéria megnyitása

Ahogy azt már a bevezetőben elhintettük, egy nyílt hangrendszerű termékről beszélhetünk, szóval ezt használva az emberek a környezetükkel is kapcsolatban maradhatnak. Ezt a fülest biztonságosan lehet majd használni az utcán is, mivel belehallatszik a forgalom és a környező emberek hangja egyaránt. De nem kell attól tartani, hogy mindenki hallani fogja, amit éppen a felhasználó is hall, mert egyrészt a hangszórója irányított, másrészt beépítettek olyan hangkeltőket, amik a fülkagylóban igyekeznek kioltani a kiszivárgó hanghullámokat.

Galéria megnyitása

Tapintással és gesztusokkal is lehet majd kezelni a zenelejátszást. A felhasználó a gesztusokat testreszabhatja, és úgy használhatja, ahogy az számára a legjobb. A FreeClipbe épetítt hangszórókat lehet használni hangutasítások továbbítására is, így a hangvezérléssel igazából a lehetőségek széles tárháza áll majd rendelkezésre. Hívást is lehet úgy indítani, hogy nem kell a mobilt kézbe venni, de okosotthonnal kapcsolatos utasításokat is ki lehet így adni.

Bluetooth modult használ az eszköz a kapcsolódásra, és képes két különböző forrással is tartani a kapcsolatot párhuzamosan. Támogatott az Android, az iOS és a Windows rendszerű készülékekkel történő társítás is. Az is megoldható, hogy egy Huawei okostelefonhoz kettő különböző FreeClip kapcsolódjon, így megosztható az élmény. Az egyszerű SBC és AAC kodekek mellett használható L2HC is, ami a Huawei sajátja, és akár 1,5 Mbps-os átvitelt is lehetővé tesz, így elérhető a lossless zenehallgatás.

Galéria megnyitása

A Huawei a tervezés során mindenre ügyelt, nem akart egy kompromisszumos szerkezetet letenni az asztalra, éppen ezért a cseppállóságos is megoldott. IP54 minősítést kapott a termék, ami azt jelenti, hogy bírja majd a port, és az esőben sem fog beázni, persze úszni senki ne vigye magával. Csak 5,6 grammot nyom a FreeClip annak ellenére, hogy kicsit bumfordinak tűnik teljes egészében. A maximális kényelem érdekében a füles szorítereje állítható.

Galéria megnyitása

A különleges dizájn nem megy az üzemidő rovására, ami remek hír az érdeklődőknek. A FreeClip egy töltést követően 8 órán keresztül bírja majd szünet nélküli zenehallgatással. A tokba épített akkumulátor pedig több feltöltést lehetővé tesz, ezt kihasználva összesen 36 órás üzemidőt lehet elérni. Egyébkén 55 mAh-s akkuk kerültek a fülesekbe, és 510 mAh-rel szolgál a tok. Van vezeték nélküli töltés 2 wattal, és vezetékes gyorstöltés is biztosított. 10 percnyi táplálást követően 3 órán keresztül lehet használni az eszközt.

Galéria megnyitása

A Huawei FreeClip még ebben a hónapban forgalomba kerül Európa több országában, így az Egyesült Királyságban is. A különleges szerkezet nem lesz olcsó, 180 fontba vagy 200 euróba fog kerülni. A Huawei imádja a csomagkapcsolásos ajánlatokat, és most is készül ilyennel. Aki kezdetben megvásárolja a TWS-t, az ajándékba kapja majd mellé a keskeny kialakítású Huawei Band 8 okosórát is – ez az akció régiónként változhat.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére