Shop menü

HBO NÉLKÜL, DE RENGETEG 4K HDR TARTALOMMAL INDULT EL A MAX STREAMING SZOLGÁLTATÁS

Egyszerűen csak Max lett az HBO Maxból, és minden eddiginél erősebb kínálattal szolgál, de ezt meg is kell majd fizetni.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
HBO nélkül, de rengeteg 4K HDR tartalommal indult el a Max streaming szolgáltatás

Április közepén robbant a hír, hogy az HBO Max szolgáltatást átalakítja a Warner Bros. Discovery, és a jövőben ennek már egyszerűen csak Max lesz a neve. Ezzel együtt pedig sok más változás is bekövetkezik, amikre most derült fény. Az Egyesült Államokban elindult a Max, és érkezik majd Európába is.

Az új Max magában foglalja az HBO Max és Discovery+ kínálatát is, ezeken felül pedig még több hozzáadott tartalmat biztosít a nézők számára, miközben a csomagolás nagyjából olyan maradt, mint amihez az HBO Max felhasználók már korábban hozzászokhattak. Ugyanakkor sok korábbi hiányosság és hiba ki lett itt javítva, ezáltal összességében jobb lesz a felhasználói élmény is, azon túl, hogy kibővített műsorpaletta várja az embereket.

Galéria megnyitása

Az offline videózásben sokat erősít a Max, ennek köszönhetően utazások során kényelmesebben lehet majd használni, minden gond nélkül be lehet tárazni megnézendő filmekből és sorozatokból. Korábban is meg lehetett már ezt oldani, de voltak a rendszernek hibái, amit most a fejlesztők kiküszöböltek. Nagy hangsúlyt kapott az is, hogy a kínálat nemcsak színesebb, de minőségibb is lett, szó szerint.

A Max esetében a Warner nagyon ráfeküdt a 4K Ultra HD videók felvonultatására, mert az HBO Max ebből a szempontból nagyon rosszul állt. És talán ennél is fontosabb, hogy végre már van Dolby Vision és HDR10 támogatás is, a hangzás pedig Dolby Atmos lehet, ha az adott film vagy sorozat esetében ez biztosított.

Galéria megnyitása

„Nyolcszor annyi 4K UHD tartalom lesz a Max kínálatában az induláskor, mint az HBO Max esetében volt.” – jelentette ki a Warner Bros. Discovery. „A Max már több mint 1000 filmet és sorozat epizódot vonultat fel 4K-ban a rajt pillanatában, és hónapról hónapra egyre többet fogunk biztosítani, ahogy haladunk előre.”

Kiemelte a vállalat, hogy látják, hogy ma az emberek már mozis lejátszási élményt akarnak átélni otthon, és éppen ezért olyan újításokat eszközöltek az új platform hátterében, ami lehetőséget nyújt arra, hogy gyorsan és hatékonyan tudjanak folyamatosan bővülő 4K tartalomkínálatot biztosítani. Emellett pedig fontos már az is, hogy a HDR elérhető legyen, hiszen a legtöbb embernek otthon már olyan televíziója van, ami képes a megnövelt dinamikatartományú videókat is lejátszani.

Galéria megnyitása

Persze nem jár majd mindenkinek a csúcsminőség, lássuk, hogyan alakulnak az új előfizetői csomagok. A Max Ad-Lite lesz a legolcsóbb, itt reklámokkal megtámogatva lehet majd Full HD-ben nézni a videkat, 5.1-es hanggal, akár két eszközön, de letöltési opció nem lesz. A Max Ad Free reklámok nélkül nyújt 1080p és 5.1-es anyagokat, továbbra is két eszközön, de már 30 letöltési lehetőséggel is megtoldva. A Max Ultimate Ad Free pedig négy eszközön, 100 letöltési lehetőséggel, Dolby Atmos hangzással és 4K HDR streamelési opcióval szolgál.

  • Max Ad-Lite – 10 dollár
  • Max Ad Free – 16 dollár
  • Max Ultimate Ad Free – 20 dollár

A mi régiónkban egyelőre még minden marad a régiben, többnyire nem kell változásokkal számolni, de idővel itt is jönni fog a Max, ami kérdéseket vet fel. Amikor az HBO Max megjelent Magyarországon, akkor az HBO Go felhasználók maradhattak a platformon úgy, hogy nem kellett többet fizetniük, sőt mi több, az HBO Maxra kezdetben befizetők is kedvezményes áron léphettek be. Nekik azóta is 1890 forintos áron biztosított a szolgáltatás, és a cég azt ígérte, hogy ez egészen addig így is marad, ameddig meg nem szakítják az előfizetésüket. De arról akkor nem volt szó, hogy mi lesz abban az esetben, ha a szolgáltatás gyökeresen átalakul, márpedig most erről beszélhetünk.

Mindenesetre egyelőre még senkinek nem érdemes ezen izgulnia, ugyanis a jelenlegi információk szerint a Max csak valamikor jövőre jön majd Európába. Következő körben a latin-amerikai régió felé fog nyitni, de arra is csak az ősz folyamán kerülhet majd sor.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére