Shop menü

ÁTSZABJA A WARNER AZ HBO MAXET, A NEVET IS LECSERÉLIK, ÉS VÁLTOZNAK A CSOMAGOK

Az új Max szélesebb közönséghez szól majd, és több lesz az elérhető tartalom, de az árazása is másképpen fog alakulni, a változások pedig a hazai közönséget is érintik.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Átszabja a Warner az HBO Maxet, a nevet is lecserélik, és változnak a csomagok

A Warner Bros. Discovery nagyon komolyan veszi a streaming piacot, meghatározó szereplő szeretne maradni a jövőben is, sőt mi több, szeretne felzárkózni a Netflixre, és úgy gondolták, hogy ehhez komolyabb változtatásokra van szükség. Az HBO Max éppen ezért igencsak meg fog változni, és a kínálat is fel lesz rázva.

Szimplán csak Max lesz az HBO Maxből.

Több magyarázat is van arra, hogy miért döntött úgy a Warner Bros. Discovery, hogy le kell egyszerűsíteni a nevet. Elsődlegesen azzal magyarázták ezt, hogy a HBO szó hallatán a legtöbb ember elsődlegesen felnőtteknek szóló filmes tartalmakra asszociál, de a Max szeretné a fiatal nézőközönséget is megszólítani. Gyerekeknek szóló tartalmakban sokat fog erősíteni a Max, de már eleve az HBO Max széles kínálattal szolgált a fiatalok számára. A Max alatt ott van a Cartoon Network és egyebek mellett a Looney Tunes is, amik a gyerekek szórakoztatásából igencsak jelentős szerepet vállaltak az elmúlt évtizedekben.

Fontos továbbá, hogy sokan a mai napig a televízióban elérhető HBO-val próbálták meg összekötni fejben az HBO Max szolgáltatást, persze nem alaptalanul, hiszen például itthon ez a HBO Góból alakult ki, ami pedig nagyon szorosan kapcsolódott az eredeti HBO-hoz. Mostanra azonban az HBO Max nagyon megváltozott, a jövőben pedig még jobban át fog alakulni, és éppen ezért mindenkivel tudatni szeretnék, hogy ez már sokkal több, mint az HBO.

Május 23-án indul a Max, és a jelenlegi HBO Max előfizetők egyszerűen átkerülnek majd a Max szolgáltatásra. Akik eddig fizették az HBO Maxet, azok a továbbiakban ugyanannyit fognak fizetni, legalábbis az USA-ban egyelőre ez a helyzet. Egyébként 10 és 20 dollár között fog alakulni a havidíja a platformnak.

Galéria megnyitása

A hirdetésekkel megtámogatott, HD minőségű streamet lehetővé tevő opciót lehet majd igénybe venni 10 dolláros összegért cserébe, és ezt egyszerre két eszközön lehet majd használni. 16 dollárba fog kerülni a normál elérés, ebben már nincsenek reklámok, és ad 30 letöltési lehetőség is, de még mindig csak HD minőséget és két hozzáférést ígér. 20 dollárért cserébe lehet 4K HDR tartalmakat élvezni Atmos hanggal, és ebben az esetben 100 letöltésre van lehetőség és négyen érhetik el párhuzamosan a szolgáltatást. Természetesen minden esetben lesz éves opció is, amivel kéthavi díjat lehet megspórolni, ha az ember egész évben szeretné használni a Maxet.

A Max az HBO Max mellett magában foglalja majd a Discovery Plus tartalmait is, de azt elmondta ennek kapcsán a Warner, hogy magában is élvezhető marad a Discovery streamnig szolgáltatása, szóval nem fognak mindenkit kötelező jelleggel beterelni a Max hatalmasra nyitott ernyője alá.

Galéria megnyitása

Megtudhattuk a bejelentésből, hogy a Max Originals fel fog pörögni, és minden eddiginél magasabb fordulatszámon megy majd a saját tartalmak gyártása. Már készül az Agymenők spinoff szériája az eredeti alkotó közreműködésével, jön a DC égisze alatt a Pingvin minisorozat, továbbá készül a Démonok között sorozat, és ez még csak a jéghegy csúcsa. A Warner Bros. Discovery ezen felül arra is ügyelni fog, hogy a Discovery oldaláról folytatódjanak a meglévő sikerszériák, és ezen a fronton is vannak tervben újdonságok.

A Max grafikus felhasználói felülete is változni fog majd, mint azt megtudhattuk. Úgy fog átalakulni szolgáltatás, hogy az HBO Max és a Discovery Plus is nagy súlyt kapjon. Változni fog a navigálási rendszer, a tartalomajánlások is másként fognak alakulni. Lehetőség lesz a későbbi megtekintéshez egyszerűen és gyorsan menteni tartalmakat, és mindent ugyanonnan lehet majd folytatni, ahol az ember abbahagyta.

A vállalat célja az, hogy lekörözzék a Netflixet és a Disney-t tartalomkínálatban. Idővel akár 400 millió háztartásban is megjelenhet a szolgáltatás a vezérigazgató, David Zaslav szerint. Ez azonban egy olyan távlati cél, amihez időpontot nem lehet kötni. Most egyelőre még a 100 milliós mérföldkő átlépésére kell fókuszálnia a Warnernek, és 2025-re érhetik el a 130 milliós előfizetői számot. A Max hazai bevezetésével kapcsolatos részletek később fognak kiderülni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére