Hasznos újításokat kapott a Telegram

A titkosításra kihegyezett szolgáltatásban egyebek mellett már arra is lesz lehetősége az embereknek, hogy elmentsék a beszélgetési előzményeiket.

Hasznos újításokat kapott a Telegram

A Telegram az egyik legnépszerűbb csevegő alkalmazás azoknak a felhasználóknak a körében, akik fontosnak tartják a kiemelkedően erős titkosítást. A program a napokban több újítást is kapott, ezeket fogjuk az alábbiakban végignézni. Került az applikációba csevegés exportálás, javult a nemrégiben bevezetett Passport és fejlődött az értesítések kezelése.

Ettől kezdve az emberek már elmenthetik offline olvasásra azokat a beszélgetéseiket, amelyeket kiemelkedően fontosnak tartanak – akár az összes csevegésükkel is megtehetik ezt, ha arra van szükség. A beszélgetések exportálásakor nemcsak a szöveges részek, hanem a fotók és más multimédiás tartalmak is letöltésre kerülhetnek, ami külön jó hír. A felhasználók választhatnak majd ennél a lehetőségnél, hogy egyszerű JSON formátumban akarják menteni a dolgokat, vagy inkább HTML-ben. Az utóbbi opció előnye, hogy szépen megformázott formában lesz tárolva minden, így egyszerűbb lesz később az áttekintés.

Galéria megnyitása

Az exportáláshoz a Telegram legfrissebb asztali kliensére van szükség. Ha ez van telepítve a fiók tulajdonosának a gépére, akkor nem kell mást tenni, mint be kell lépni a beállításokba, és ki kell választani az „Export Telegram Data” menüpontot. Ezen a felületen számos lehetőséget felkínál majd a művelettel kapcsolatosan a szoftver, a megfelelő paraméterek megadását követően egész egyszerűen meg kell nyomni az „Export” gombot, és máris lezajlik a folyamat. Ebben az esetben minden beszélgetés el lesz mentve, ha viszont ez szükségtelen, és csak néhány csevegést akar letölteni az ember, akkor a szükséges üzenetváltásokon belül kell megkeresni az „Export chat history” gombot.

A másik fontos újítás, hogy az értesítéseknél már meg lehet adni kivételeket. A kivételek listájára olyan kapcsolatokat vehet fel a fiók tulajdonosa, akiknek az esetében nem szeretné, hogy a globális szabályozás alá essenek. A legkedvesebb ismerősöknél beállítható, hogy soha ne legyen némítás, azoknak az esetében pedig, akiknek az üzeneteit úgysem fogja azonnal olvasni az ember, megadható, hogy mindig be legyen kapcsolva a némítás. Az értesítési kivételeknek a lajstroma értelemszerűen az értesítésekkel kapcsolatos beállításokba került, itt egy keresősáv használatával lehet felvenni az érintetteket. Hosszú érintést követően pedig eltávolíthatóak azok, akiknek már valamilyen oknál fogva nem indokolt a jelenléte a listán.

Galéria megnyitása

Végül a Telegram Passport is tovább fejlődött. Ez a néhány hete elindított szolgáltatás egyre több weboldalon használható a biztonságos regisztrációhoz (pl. CryptoPay, YouDrive,Worki, Minexcoin). Ettől kezdve pedig már támogatja a nevek eredeti nyelven írott formátumának a használatát – ez minket, magyarokat is érint. Továbbá bővült azoknak a dokumentumoknak a sora, amelyeket képes kezelni a Passport. És a Telegram szakemberei erősítettek azon a titkosítási algoritmuson, ami a személyes adatok védelmén dolgozik, hogy ezekhez csak az illetékesek férhessenek hozzá.

A Telegram nyílt és mindenki számára hozzáférhető a GitHubon, és a vállalat kiemelte, hogy a friss forráskód is elérhető már az érdeklődőknek. Az új lehetőségek igénybe vételéhez minden platformon a friss programot telepíteni.

Telegram: Alkalmazások

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap