Shop menü

GYORSABB TÖLTÉSRE LEHET KÉPES A GALAXY S24 SZÉRIA CSÚCSRAGADOZÓJA

Az S24 Ultra új telepre támaszkodva biztosíthat az eddigieknél nagyobb teljesítményű töltést.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Gyorsabb töltésre lehet képes a Galaxy S24 széria csúcsragadozója

Egyre biztosabbnak tűnik az az információ, hogy a Galaxy S24 Ultra esetében a Samsung egy új akkumulátort kezd majd használni. Ez pedig a jelek szerint több szempontból is a javára válik majd a csúcskategóriás okostelefonnak. Nemcsak tovább bírhatja, hanem gyorsabban kaphat újult erőre.

Korábban már részletesen beszámoltunk arról, hogy a Galaxy S24 szériánál a Samsung egy új telepet vehet használatba, azon belül is a Galaxy S24 Ultra lehet az elsődlegesen érintett ebben a fejlesztésben. A Samsung SDI házon belül biztosítja majd az új akkumulátort, melyről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a jobb energiasűrűség elérésre alkalmas rétegelési eljárást fogja használni, és ennek köszönhetően akár nagyobb kapacitással is szolgálhat.

A villanyautók akkumulátoránál már alkalmaznak olyan eljárást, mint amit a Samsung most a mobilokba tervez átültetni, és bízunk abban, hogy ez valóban érdemi előrelépést fog hozni. A vállalatot hosszú ideje kritizálják amiatt, hogy a gyorstöltési megoldásokat tekintve mostanra jelentősen lemaradt a kínai ellenfelei mögött. A vállalat 2019-ben a Galaxy Note10+ modellel valósította meg a 45 W-os gyorstöltés, amivel már akkor lemaradásban volt a legjobbak mögött, de a cég az elmúlt négy évben nem is tudott ezen javítani. Jelenleg is 45 watt jelenti a csúcsot a Samsungnál, ha gyorstöltésről van szó.

A friss pletykák szerint azonban ez következő körben végre változni fog. A Galaxy S24 Ultránál ugyanis megjelenhet a 65 wattos teljesítménnyel történő gyorstöltés.

A rétegelési eljárással készülő új telepek révén válthat lehetővé, hogy a zászlóshajtó a korábbinál közel 45 százalékkal nagyobb teljesítménnyel lehessen táplálni. Ezzel párhuzamosan állítólag a Samsung megnyithatja majd az eddigi 45 W-os gyorstöltést a Galaxy S24+ modellnek, azonban a Galaxy S24 erről továbbra is lemaradhat, és ott kitarthat a vállalat a „jól bevált” 25 W-os eljárás mellett.

Galéria megnyitása

A vállalat folyamatosan visszatart fejlesztéseket a Galaxy S széria olcsóbb tagjainál, így nem meglepő, ha az új telepet és a jobb gyorstöltés is csak a Galax S24 Ultra fogja megkapni. Ha bejönnek a mostani információk, akkor az S24 és az S24 Ultra között még nagyobb lesz a különbség, mint az S23 és az S23 Ultra modellek párosa között volt.

Az egyébként lényegében ma már megszokott az, hogy egy-egy hatékonyabb, gyorsabb töltési eljárás egyszerre érkezik egy új technológiai megoldásokat alkalmazó akkumulátorral – és adott esetben egyéb speciális komponensekkel.

A mobilos gyorstöltésben közel egy évtizede élen járó Oppo is folyamatosan fejleszti az akkumulátorokat, csak nem erre szokta helyezni a hangsúlyt legtöbbször. Ma már elvileg képes úgy biztosítani 100 wattnál is nagyobb teljesítményű gyorstöltést a különböző eszközeinél, hogy a mobilokban található telep még 1600 ciklust követően is tudja az eredeti kapacitásának 80%-át biztosítani. Ezt a szintet normál esetben 800 ciklusig tudják az átlagos telepek.

Kíváncsian várjuk, hogy a tartósság szempontjából a Samsung új akkumulátora mit ígér majd, hiszen ez is egy nagyon fontos szempont. Nem lehet kizárólag a gyorstöltésre és a kapacitásra fókuszálni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére