GeForce RTX 3090 CEO Edition 3500 dollárért?

Úgy tűnik, a Titan V CEO Edition sikerén felbuzdulva a GeForce RTX 3090-ből is készülhet egy speciális kiadás, már amennyiben igaz a pletyka.

GeForce RTX 3090 CEO Edition 3500 dollárért?

Az Nvidia kínálatában három új GeForce RTX 3000-es sorozatú videokártya jelenik meg az elkövetkező hetek folyamán, amelyek közül a GeForce RTX 3090 képviseli az abszolút csúcsot. Ez a modell lényegében a korábbi Titan helyét veszi át, így igen komoly „tűzerővel” rendelkezik, amihez magas ár is társul, ugyanis a friss videokártya 1499 dolláros listaárat kapott. Úgy tűnik, később érkezik fölé egy újabb modell, a GeForce RTX 3090 CEO Edition, amelynek képe nemrégiben kezdett el terjedni a közösségi médiában.

A fotó a szivárogtatók állítása szerint az Nvidia egyik regionális weboldaláról származik, vagyis elvileg hihetőnek tűnhet a történet, ám ahogy az lenni szokott, érdemes kellő gyanakvással fogadni az információt, hiszen mégis csak pletykáról van szó. A lényeg az, hogy az új modell továbbra is GA102-es GPU-t alkalmazhat, amihez nem kevesebb, mint 48 GB-nyi GDDR6X fedélzeti memória kapcsolódhat. Maga a GeForce RTX 3090 szintén GDDR6X memórialapkákat használ, ám azok 8 Gb-esek és összesen 24 GB-nyi kapacitást kínálnak, ugyanis minden egyes 32-bites memóriacsatornára két ilyen chip kapcsolódik.

Galéria megnyitása

Nemrégiben egyébként a csúcskategóriás Quadro RTX videokártyáról is érkezett hír, ami szintén 48 GB-nyi fedélzeti memóriát kapott, ám már nem GDDR6X, hanem GDDR6 lapkák dolgoznak rajta. A GeForce RTX 3090 CEO Edition esetében kicsit hihetetlennek tűnik, hogy a Micron máris előrukkolt a 16 Gb-es GDDR6X lapkákkal, ám nincs kizárva, hogy a CEO Edition csak jövőre érkezik, amikor már lesz hozzá 16 Gb-es GDDR6X memória, de a termék kiadásának terve már bekerült a kártyalapok közé.

Az új videókártya különlegessége, hogy a hűtő borítása aranyszínű festést kap, ezt leszámítva azonban ugyanúgy néz majd ki ez a videokártya is, mint egy GeForce RTX 3090, vagyis ugyanazt a hűtést és felépítést viszi tovább.

A CEO Edition egyébként nem egy új találmány az Nvidia háza táján, hiszen a Titan V-ből anno készült már CEO Editoin, ami a normál modell 12 GB-os VRAM kapacitásához képest 32 GB-nyi fedélzeti memóriát kínált. Ott persze HBM memóriachipeket használtak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap