Gamer mobilokba készít chipet a MediaTek

Gamer mobilokba készít chipet a MediaTek

A MediaTek egyre jobban kezd magára találni a hosszú mélyrepülést követően. A vállalat az utóbbi időben korrekt megoldásokat villantott, és ezúttal is egy izgalmas egység érkezését harangozta be. A Helio család hamarosan egy teljesen új taggal bővülhet, ami direkt a játékosoknak szánt eszközöknek nyújthat alapot.

A gamer okostelefonok iránti érdeklődés folyamatosan növekedik, a Razer első okostelefonja óta ez a kategória kezd megnyílni, és már havonta számolhatunk be valamilyen játékosoknak optimalizált eszközről. Ezek a készülékek jelen pillanatban szinte mindig csúcson állnak rajthoz a lehető legerősebb rendszerchipeket használva. A Qualcomm Snapdragon 855 Plus is az integrált GPU terén erősített igazán, és a játékos lehetőségek lettek kiemelve a neve mellett. Az igényt látva a MediaTek pedig most egy olyan lapka érkezését harangozta be, ami direkt a gamer rétegnek készül.

A Helio G90 névre fog hallgatni az újdonság, de azt egyelőre nem árulta el a vállalat, hogy ez milyen lehetőségekkel fog szolgálni. Nem ismert, hogy a felépítését tekintve mire lehet majd számítani. A GSMArena feltételezése szerint a Helio P90 továbbgondolásáról lehet majd itt szó, amiben az Imagination Technologies PowerVR GM9446 bukkant fel. Ez viszont sajnos nem különösebben erős, szóval ha tényleg így lesz, akkor remélhetőleg a tervezők egy teljesen új IGP-t fognak használatba venni a termékhez. A MediaTek korábban arról is beszélt, hogy tervez egy olyan rendszerchipet, amiben a legújabb ARM fejlesztéseket (Cortex-A77, Mali-G77) veszi igénybe, de valószínűleg a Helio G90 még nem ez lesz. A vállalat tevékenységéből kiindulva nem kizárt, hogy egy olyan egységgel szándékozik előrukkolni a cég, ami a megfizethetőbb okostelefonok körében is jó játékos lehetőségeket nyújtana.

Galéria megnyitása

A gamer irányvonal belengetése azért is érdekes a MediaTek részéről, mert a vállalat általában alulméretezi az integrált GPU-t, jóformán kijelenthető, hogy sosem használ a szükségesnél erősebb grafikus egységet, ezért a Qualcomm ezen a területen mindig előtte járt még eddig. De ez talán majd a Helio G90 érkezésével megváltozik. Azt sem lehet tudni egyelőre, hogy ez mikor fog debütálni, de talán már csak napok vagy hetek kérdése.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap