Frissítéssel és akciókkal ünnepli az Oculus a Rift S és Quest születésnapját

Kikerül a bétából a kézkövetés is.

Frissítéssel és akciókkal ünnepli az Oculus a Rift S és Quest születésnapját

Az Oculus 1 évvel ezelőtt hozta el az Oculus Rift CV1 utódját, a Lenovoval közösen fejlesztett Rift S-t, illetve az önálló szemüvegként funkcionáló minden egyben headsetet, a Questet.

Az alkalomhoz illően az Oculus egy nagyobb blogposztban leplezte le, hogy mi várható a felhasználók számára a napokban. Mivel az utóbbi hetekben a vállalatnál egy kicsit csendben voltak, ezeknek a bejelentéseknek már itt volt az ideje.

Első körben a felhasználóknak és a fejlesztőknek köszönték meg a támogatást és a sikereket, amiket az elmúlt egy évben elértek közösen. Rögtön a számokra is térnek, miszerint csak az Oculus Quest felhasználók egyetlen év alatt 100 millió dollárnyit költöttek az Oculus Store szoftverboltban tartalomra. Pár hónappal korábban bejelentették, hogy 20 játékuk érte el a 1 millió dolláros bevételt Questen, azóta viszont már 10 olyan címük is van, amik a 2 millió dolláros mércét is megugrották. Ezek között ott van például a Moss és a Pistol Whip. Eközben pedig a SUPERHOT VR átlépte a kétmillió darabos eladását is az összes VR platformon, ráadásul a fejlesztők szerint eddig a 2020-as év 195%-kal jobb eredményt mutat, mint a 2019-es. Ezzel az eredménnyel a Beat Saber nyomdokaiba lépett a dupla platinumos klubban.

Április végén a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg egy befektetőknek tartott konferencián nyilatkozta, hogy a Quest eladások messze túlmutattak a korábbi elvárásaikon, mert ők bár hosszú távon gondolkodnak, erre nem számítottak. „Bárcsak többet és gyorsabban tudnánk gyártani belőle ezekben az időkben” – mondta Zuckerberg.

Május 28-án megnyílik a bolt a kézkövetéses alkalmazások előtt is. Eddig az Oculus Questen béta állapotban volt a funkció, amivel a fejlesztők már el kezdhettek kísérletezni, viszont ezek a szoftverek nem kerülhettek ki a hivatalos Oculus Store-ba. Ha valaki a gyári böngészőn és videólejátszón kívül akarta használni a kontroller mentes módot, akkor a SideQuest nevezetű, közösségi alkalmazáson keresztül tudott beszerezni ehhez hasonló appokat:

A nyitásnak köszönhetően viszont több új és felújított alkalmazás jelenik majd meg a boltban az ujjkövetéssel. Az Elixir a tavalyi Oculus Connecten bemutatott tavaly bemutatott alkalmazás, a videó leírása szerint ingyenes lesz.

A Waltz of the Wizard egyike az egyik legrégebbi VR alkalmazásoknak, az új változatában viszont az eddigieknél is izgalmasabb módon válhatunk varázslókká. A frissítés vélhetően ingyenes lesz itt is.

Végül pedig az aranyos Puzzle játék, a The Curious Tale of the Solen Pets is megkapja a maga hand tracking frissítését

A kézkövetéssel kapcsolatos blogposzt szerint a végső megjelenésre rengeteget javítottak a stabilitás érdekében, hogy jobb legyen az élmény. Ha fejlesztőként kívánod az alkalmazásodat elfogadtatni, akkor ezen az oldalon található hozzá leírás, Unity környezetben már el is érhető hozzá a dokumentáció.

A Beat Saber 46 új pályát fog hozni 18 új zenével egyetemben, amiket május 25-től kezdve egészen június 10-ig fognak feloldani. Ezek támogatni fogják a 360 és 180-as pályákat is, nem beszélve az egykezes módról, mindezt ingyen.

Újdonság lesz még, hogy akik összekapcsolták az Oculus fiókjukat a Facebook profiljukkal, azoknak lehetősége nyílik Oculusos névvel csatlakozni a Facebook csoportokba. Ezek a csoportok csak és kizárólag összekapcsolt FB/Oculus fiókokkal fognak látszódni.

Galéria megnyitása

Mivel sokan dolgoznak otthonról, ezért produktivitást támogató alkalmazásokat hoznak létre az Oculus Store-ban. Az egyik az Immersed lesz, a másik a Spatial.

Az Immersed app a dolgok létrehozására lesz optimalizálva. Itt olyan környezetben tudunk majd egyedül vagy többed magunkkal dolgozni, ahol senki nem zavarhat meg minket. Az Oculus Go és Quest felhasználók akár 5 virtuális képernyőn is követhetik majd az eseményeket. Későbbi tervek között szerepel, hogy akár a számítógépünk képernyője is megjelenjen. Ez az app nyáron fog érkezni.

A Spatial szoftverek viszont a kollaborációt helyezik előtérbe, hogy azonos környezetben lehessen dolgozni, anélkül, hogy utazásra vagy videóhívásra lenne szükség. Ennek segítségével közelebb érezhetjük magunkat a munkatársainkhoz és a barátainkhoz. Meetingekhez például remek választás lehet. A Spatial az elkövetkezendő hónapokban fog megjelenni az Oculus Store-ban. Az Oculus üzleti felhasználásához az Oculus for Business oldalt érdemes felkeresnünk.

Tovább növelik a saját biztonságunkat azzal, hogy a terület beállító folyamat során a Quest és a Rift S figyelmeztetni fog minket, ha egy akadály van a környezetünkben. Legyen egy szék vagy egy lámpa, a rács vörösen fog jelezni, hogy érdemes lehet eltenni ezeket a dolgokat az útból, vagy csak jobban figyeljünk oda játék közben.

Végezetül pedig május 21-től kezdődően születésnapi leárazások fognak kezdődni. A hatalmas akciók nem csak a Questet, de a Rift boltját is érinteni fogják.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap