Érkezik a DFI Atom N450-es Mini-ITX alaplapja

Nemrégiben olvashattuk, hogy a DFI hamarosan kilép az alaplap piacról, legalábbis annak abból a szegmenséből, ahol eddig igen jó tuningopciókkal ellátott, minőségi, innovatív megoldásokkal próbált helytállni a nagyok között az egyre kiélezettebb versenyben, vagyis az átlagfelhasználóknak szánt megoldások piacáról. A gyártó természetesen egyéb területeken továbbra is kínál majd innovatív, jól felszerelt alaplapokat, ám azokat ezentúl inkább ipari felhasználásra, különleges igények kielégítésére készítik kifejezetten az üzleti szegmens számára.

Érkezik a DFI Atom N450-es Mini-ITX alaplapja

Nemrégiben olvashattuk, hogy a DFI hamarosan kilép az alaplap piacról, legalábbis annak abból a szegmenséből, ahol eddig igen jó tuningopciókkal ellátott, minőségi, innovatív megoldásokkal próbált helytállni. A gyártó természetesen egyéb területeken továbbra is kínál majd jól felszerelt alaplapokat, ám azokat ezentúl inkább ipari felhasználásra, különleges igények kielégítésére készítik.

Ennek megfelelően a DFI műhelyében elkészült a gyártó első Pine Trail alapú megoldása, amelyen a már jól ismert Intel Atom N450-es processzor foglal helyet. A Mini-ITX formátumra épülő újdonság lelkét a fent említett egymagos,  1,66 GHz-en ketyegő N450-es központi egység alkotja, amelynek belsejében a memóriavezérlő mellett egy Intel GMA 3150-es videó vezérlő is helyet kapott. A beágyazott rendszerek alapjául szolgáló terméket a közeljövőben ipari automatizálást végző rendszerekben, Kiosk konfigurációkban és az egészségügy különböző területein használatos rendszerekben láthatjuk majd viszont a gyártó tervei szerint.

Az alaplapon egy 82801HM típusú I/O vezérlő is helyet kap, amely ICH8M néven lehet ismert. Az alaplap két darab So-DIMM memóriafoglalatot kínál, ezekben DDR2-667 MHz-es modulok helyezhetőek el, összesen maximum 2 GB-os méretben. Az újdonság ezen kívül három darab SATA 3 Gbps-os portot, egy PCI slotot, két darab Gigabites Ethernet vezérlőt, egy hatcsatornás integrált audió vezérlőt és négy darab soros portot is tartalmaz (3 port és egy kivezetés). A kínálatban ezen kívül egy D-Sub kimenet és egy CompactFlash memóriakártya foglalat is helyet kapott.

A DFI LR100-N16M típusjelzésű alaplapja ACPI 3.0-s energiagazdálkodás menedzsmenttel és Intel SpeedStep technológiával felvértezve kerülhet forgalomba, árával kapcsolatban azonban egyelőre nincsenek információk.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward