E-maileket lehet e-mailekhez csatolni a Gmailen

Izgalmas újítást jelentett be a Google a levelező szolgáltatása kapcsán.

E-maileket lehet e-mailekhez csatolni a Gmailen

A Google folyamatosan képes új lehetőségekkel megtoldani a Gmailt. Nemrégiben számolhattunk be arról, hogy már lehet dinamikus leveleket alkalmazni szélesebb körben, most pedig már arról szól a fáma, hogy egészen érdekes funkcióval bővül a tartalmak csatolásának lehetősége.

Csatolni az elektronikus levelek mellé különböző fájlokat lehet általában. Hozzá lehet adni az e-mailhez például egy PDF dokumentumot, néhány képet, tömörített állományt, és lehetne még sorolni az opciókat. Viszont a Google most némi változtatást eszközölt ezen a régóta szinte teljesen változatlanul működő területen. Már e-maileket is lehet majd e-mailekhez csatolni, és csatolmányként fognak megjelenni az e-maileken belül a hozzáfűzött e-mailek. Ez sok esetben lényegesen leegyszerűsítheti a beszélgetéseket.

Galéria megnyitása

Az elektronikus levelekhez e-mailt csatolni eddig egyáltalán nem lehetett. Amennyiben valaki egy másik e-mailre szeretett volna hivatkozni a levelében, akkor azt kellett tennie, hogy először elküldte a mondandóját, majd ezt követően továbbította azt a tartalmat, ami kapcsolódik a beszélgetéshez. És valószínűleg sokan voltak már olyan helyzetben, hogy így kellett eljárniuk. A Google esetében viszont mostantól pofonegyszerűen meg lehet majd ezt oldani, hiszen csak hozzá kell majd csatolni az adott levélhez a kapcsolódó e-maileket.

Az elektronikus levelek csatolása kétféle módszerrel is megoldható majd a Gmailen, és érződik, hogy a Google átgondoltan fejlesztette ezt a funkciót. A legkönnyebb módja a e-mailcsatolásnak, ha megfogja az ember azt a levelet a Gmail felületén, amit fel szeretne használni, és egész egyszerűen bedobja az új levél szerkesztőjének a felületére, pont úgy, mint amikor valamilyen fájlt ad hozzá a levélhet. De úgy is megoldható ez, hogy kijelöli a felhasználó azt a levelet, amit szeretne csatolmányként továbbítani. Ezt követően pedig a további opciók menüpontját megnyitja (három pont), és kiválasztja, hogy „Továbbítás csatolmányként” (Forward as attachment).

Galéria megnyitása

A Gmailen több csatolmányt is hozzá lehet fűzni egyetlen elektronikus levélhez, ezt biztosan mindenki pontosan tudja. És ugyanez a helyzet az e-mailekkel is. Egyszerre több levelet is lehet majd csatolmányként küldeni az új funkció révén. Lényegében annyi e-mailt lehet hozzáfűzni egyetlen elektronikus levélhez, amennyit csak szeretne az ember, nem esett szó arról, hogy lenne ennek felső korlátja.

Minden csatolt e-mail egyszerűen megnyitható lesz a Gmailben, és ezek .eml kiterjesztéssel fognak szerepelni a levelekben. A fájlok neve pedig automatikusan lesz generálva a levelek tárgyként megadott címéből. Még a küldés előtt ki is lehet venni leveleket, ha még sincs szükség a csatolásra. A kliens megjeleníti majd ezeknek a méretét is a levélben, szóval tisztában lehet azzal a felhasználó, hogy mekkora adatforgalommal fog járni a művelet.

Az új lehetőséget néhányan már mostantól használatba vehetik, de szélesebb körben csak később, január 6-tól kezd elérhetővé válni a funkció. A Google 15 napos kigördülési idővel számol, szóval eddig tarthat, míg mindenkihez eljut az újítás, tehát január 21-ére kaphatja meg mindenki – ha minden a tervek szerint alakul.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap